Selepas Dapat Banyak Teguran ‘PEDAS’ Dari Netizen Isu Menyusu Tak Tutup Aurat. Kak KM Bagi 1 Pesanan Khas Untuk Ustaz Dan Ustazah Yang Menegur Dia.

Usahawan kontroversi Liana Rosli atau l3bih dikenali sebagai Kak KM se4kan tidak peduli tentang kecaman dan tegvran selepas aksinya menyusukan an4k di tempat awam tanpa ‘nursing cover’ menj4di perdebatan rama1.

Kak KM malam tadi (Isnin) telah membvka peluang kepada peng1kut di laman sosial Instagram (IG) untuk bertany4kan apa sahaja soalan kep4danya.

Tak ‘cover’? Netizen tegur Kak KM, s3lamba susukan anak depan or4ng ramai

Antara soalan yang diajukan pengikut t3rmasuklah isu berkaitan menyvsukan Cinta Carrisa ketika majlis akikah an4k keempatnya itu.

Menjawab soalan tersebut, Kak KM berk4ta ketika menyusukan Cinta di4 tidak mendedahkan bahagian payudaranya itv.

“Saya setuju dengan awak…Awak tak b0leh nampak pun payudara saya. T3t*k kita tak nampak pun, yang kau menggel4bah ayam kenapa kan? Tunjuk betul-b3tul baru tahu!,” jawab Kak KM bersah4ja.

Selain itu Kak KM turut menj4wab soalan netizen mengenai rakan artis y4ng menegurnya tentang isu sam4.

“Alah nak nasihat aku…Bias4lah kalau kau dah tak glamour kan, bila k4u nak tumpang populariti Kak KM k4n…Kesian, sedih! Nak dapat content la tu,” katanya.

Isu Menyusu Anak Di Public, Kak KM: “Biasalah, Kalau Kau Dah Tak Gl4mour Kan…Nak Tumpang Populariti Kak KM, K3sian Sedeh!”

Baru-baru ini, perkongsian Kak KM d1 Instagram menjadi perhatian r4mai apabila memuat naik video sedang menyvsukan anaknya berusia dua bul4n di sebuah restoran di Kuala Lumpur.

Rentetan itu ramai yang menegur perbu4tan tersebut termasuk peny4nyi Liza Hanim yang berpendapat perkara itu t1dak sepatutnya berlaku, seb4liknya usahawan tersebut sepatutnya menj4ga kehormatan sebagai seorang w4nita dan juga ibu.

Menerusi hantaran dalam Instagram, Liza Hanim atau nama seben4rnya Haliza Hanim Abdul Halim berkata, sebag4i seorang ibu dia juga ada h4k untuk menyuarakan pendapat tersend1ri.

“Saya terpanggil untuk menyu4rakan pendapat. Baru-baru ini tern4mpak gambar seorang usahawan menyusukan an4k depan khalayak ramai dan ambil g4mbar.

“Sebagai seorang ibu yang menyvsukan anak, saya sepenuhnya menyok0ng usahawan ini dalam breastfeeding jovrney (kisah penyusuan badannya).

“Namun, sebagai seorang savdara dalam Islam, saya juga mohon tol0nglah jaga adab
ketika menyusu di khalayak r4mai,” tulisnya.

Tambah pelantun lagu Gelisah M1mpi itu lagi, dia juga seperti us4hawan terbabit yang turut mempunyai p3ngalaman menyusukan anak di temp4t awam sambil mengambil gambar sebagai k3nangan.

“Saya sendiri pernah susukan an4k di mana-mana sahaja. Malah p3rnah satu ketika di tepi jalan di bandar S3oul, Korea dan saya juga merak4mkan gambar.

“Tetapi ingatlah, kita harus menj4ga adab. Aurat harus dijaga. In1 bukan masalah saya berhijab dan dia fr33 hair (tidak bertudung). Cukvplah jaga kehormatan kita sebagai wanita Islam dan ibu.

“Jagalah kehormatan kita sebagai wanita. Jaga agama kita Islam. S4ya bersuara untuk mengingatkan diri sendiri juga,” katanya lagi.

Sumber : GEMPAK I Awat

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *