[VIDEO] ”Tanpa Helmet Tersebut, Saya Fikir Saya Akan M4’ti,” Kepala Wanita Digilis Lori Pembancuh Simen.

Seorang wanita yang menunggang motosikal terselamat daripada m4’ut selepas helmet yang dipakaianya berjaya menyelamatkan kep4lanya dar1pada berk3cai ketika digilis sebuah trak pembacuh sim3n.

Mangsa yang hanya dikenali sebagai Zhu t3rpelanting daripada motosikal yang ditunggagnya selepas terkena pintu ker3ta yang dibuka secara semb3rono oleh seorang lelaki.

Zhu kemudian terjatuh ke atas jalan r4ya sebelum bahagian kep4lanya masuk ke bawah bahagian tayar lori pembancuh s1men yang ketika itu turut menggunakan jalan yang sama. Kejadian tersebut berj4ya dirakam kam3ra pengawasan litar tertutup (CCTV).

”Tanpa helmet tersebut, saya fikir s4ya akan m4’ti,” kata ibu dua anak tersebut, yang hanya mengalami luka k3cil akaibat kem4langan tersebut.

Menurut pemandu trak, Jiang, dia mel1hat Zhu terjatuh dengan kepalanya masuk dibawah lori yang dipandunya sebaik s4haja melihat cermin sisi lori tersebut. Jhiang kemudian bertindak memperlah4nkan lorinya namun sudah terlambat dan gagal memberhentikan kenderaan ters3but sebelum menggilis kepala Zhu.

Jiang berkata dia keluar daripada l0ri dan memeriksa keadaan Zhu dan mendapati bahawa kepala Zhu telah m3ngalami pend4rahan. Jiang juga memberitahu bahawa helmet yang dip4kai Zhu teleh pun rosak dengan teruk.

Lelaki yang bertanggungjawab membvka pintu kereta tersebut kemudian menghubungi ambulance selain tvrut membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut.

Zhu kemudian di bawa ke Hosp1tal Wenrong, dan pemeriksaan yang dibuat doktor mengesahkan Zhu tidak mengal4mai sebarang kecederaan pada bahagian otak.

Sumber : Dailymail

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *