[VIDEO] Dipercayai Leka Bermain ‘Handph0ne’, Lelaki Ini Dirempvh L0ri Sampai ‘Terpelanting’

Kema’langan adalah sesuatu perkara yang svkar untuk dielakkan w4laupun pelbagai langkah keselamatan telah di4mbil. Pun begitu, pelbaga1 langkah berjaga-j’aga dan berhati-hati boleh di4mbil oleh semua penggun4 jalan raya bagi mengel’akkan kemal4ngan.

Sememangnya umum menget4hui bahawa penggunaan telefon bimbit s4ngat tidak digalakkan ketika ber4da di atas jalan raya. Perkara ini kerana p3rbuatan tersebut mer’upakan sal4h satu punca terjadinya kema’langan.

Satu video yang dik0ngsi oleh seorang pengguna Facebook ini memap4rkan satu insiden kemala’ngan y4ng melibatkan sebuah lori dan seorang pejal4n kaki.

Seperti yang dapat d1lihat melalui video tersebut, sebuah lori y4ng datang dari arah berl’ainan s3dang bergerak masuk ke satu persimpangan l4mpu isyarat.

Mungkin tidak meny3dari dengan lebih awal bahawa terdapat indiv1du yang sedang melintas j4lan, lori tersebut telah merempuh lelaki berk3naan. Melalui pemerhatian, lel4ki itu dipercayai sedang menggunakan telefon b1mbit ketika sedang melintas j4lan.

Disebabkan itu, d1a tidak menyedari bahawa terdapat sebuah l0ri yang sedang menghala ke ar4hnya.

Walaupun dia se4kan telah menyedari bahawa kenderaan berat tersebut sedang menghampirinya, n4mun semuanya sudah terlambat untuknya mengelak daripada dirempuh.

Selepas daripada r3mpuhan tersebut, kenderaan berat berkenaan dilihat terus dihentikan di had4pan mangsa yang terpel’anting beberapa meter.

Sumber: Facebook

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *