Lelaki Menyamar Jadi Doktor Kahwini 18 Wanita, Lari Selepas Dapat Barang Kemas

Di New Delhi, India, seorang lelaki dit4han polis selepas mengahwini sekurang-kurangnya 18 wanita demi mend4patkan wang mudah dan kepuasan seks.

Lapor Harian Metro, lelaki berusia 67 t4hun itu mensasarkan wanita bujang, balu dan janda.

Suspek, Bibhu Prakash Swain mencari m4ngsa di platf0rm media sosial dan memperkenalkan diri sebagai seorang d0ktor yang berumur 51 tahun.

Selain doktor, suspek pernah menyam4r sebagai prof3sor, peguam, pegawai perubatan dan pegawai tenter4.

Pegawai polis Sanjiv Satp4thy berkata, suspek mem4ncing mangsa kononnya dia bergaji bes4r dan menunjukkan kad pengenalan palsv. Dia juga mereka-reka surat pel4ntikan dan lat4r

belakang k3luarga.

Selepas berk4hwin, susp3k mula meminjam duit atau barang kemas kononnya ada kecemasan, n4mun mengh1langkan diri untuk memburu ‘sasaran’ seterusnya.

Kegiatan susp3k mula dih1du pihak polis selepas satu laporan dibuat seorang wanita pada M3i tahun l4lu. Wanita itu mengesyaki suami yang baru dikahwininya m3mpunyai s3kurang-kurangnya tujuh isteri lain.

Difahamkan, p0lis meng4mbil masa berbulan-bulan menyiasat perkara ini sebelum suspek akhirnya dib3rkas.

Melihat kepada rek0d nombor telefon, polis percaya suspek berkahwin sebanyak 18 kali. Ini ker4na suspek menyimpan nama-nama mangsa berdasarkan lokasi seperti Madam D3lhi, Madam Assam dan banyak lagi.

Polis menganggap kes ini merupakan penipuan perkahwinan terbesar yang pernah berlaku di India. Mangsanya juga terdiri daripada wanita bekerjaya seperti pegawai polis, akauntan, guru, doktor dan peguam.

Siasatan awal mendapati suspek berkahwin kali pertama pada 1978 dan dikurniakan 3 anak. Dua daripada anaknya doktor dan seorang lagi doktor gigi.

Kredit: Harian Metro | Daily Mail

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *