[VIDEO] Eksperimen Pelik ‘Photostat’ Air, Tak Pasal-Pasal “Memancut” Air Keluar Dari Mesin Photostat.

Pernah terf1kir apa yang bakal terj4di sekiranya cuba mencetak sejumlah air dengan menggvnakan mesin cetak. Sem3mangnya kedengaran agak mustahil untuk dibuktikan, n4mun satu rakaman vid3o yang dikongsikan di ruangan Twitter sangat meng4gumkan ramai or4ng.

Mesin cet4k digunakan untuk m3mbuat salinan dokumen dalam bentuk kertas supaya i4nya boleh diedarkan k3pada lebih ramai orang ataupun untuk tujuan simpanan. M3sin cetak semem4ngnya memberikan kemudahan kepada pekerja terutamanya y4ng melibatkan urusan-urusan menggunakan dokumen.

Menerusi satu p3rkongsian di laman Youtube Ceapa Cool, satu rakaman mem4parkan eksp3rimen mencetak air sehingga memberikan ‘result’ yang sangat men4kjubkan.

Set3lah butang c3tak ditekan dan mesin cetak mengesan air, sangat mengejutkan apab1la air kelu4r terpancut daripada mesin tersebut dengan derasnya. Perkara ters3but telah men1mbulkan tanda tanya dalam kalangan netizen yang hairan melih4t air yang lebih banyak daripada yang dituang pada permukaan mesin tersebvt.

Pun begltu, rata-rata warga Twitter di ruangan komen nyatanya terhibur melihat rakaman tersebut. Malah, ada yang mencadangkan untuk mencetak perkara lain seperti duit, cendol dan manusia agar dapat menghasilkan salinan yang lebih banyak.

Sememangnya mesin cetak digunakan untuk membuat salinan kertas dengan lebih banyak. Namun, bagi mencetak benda seperti air adalah mustahil untuk mendapatkan lebih banyak air. Pun begitu, rata-rata netizen sangat terhibur dan tersedar fungsi sebenar mesin itu.

Sumber: ibcig

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *