Gara-gara Salah Cara Picit Ubat Gigi Boleh Jadi Punca Bercerai..

Kehidupan berumahtangga antara suami d4n isteri merupakan satu fasa yang paling mencabar dalam kehidupan sese0rang. Bagi mempertahankan perkahwinan yang dibina, setiap pasangan seharvsnya perlu sentiasa mempunyai toleransi dan kesabaran yang tingg1.

Pun begitu, rekod percer4ian hari ini menunjukkan peningkatan nombor pada setiap tahun dan ianya s4ngat membimbangkan.

Laporan yang dikeluarkan ol3h Jabatan Perangkaan Malaysia menunjukkan bilangan perceraian orang isl4m yang direkodkan pada tahun 2017 mencecah sehingga 39,709 kes.

Laporan tersebut juga menyat4kan perceraian paling ramai melibatkan kumpulan umur antara 30 hingga 34 tahvn baik lelaki mahupun wanita sepanjung tahun 2017. Kumpulan usia tersebut bvkan sahaja merangkumi orang islam sahaja tetapi golongan bukan islam.

Peningkatan rekod perceraian in1 hadir bersama dengan pelbagai alasan yang tidak munasabah dan kadang-kad4ng tidak terfikir dek akal.

Jika dahulu anda pernah mend3ngar mengenai alasan suami isteri bercerai adalah disebabkan kentut dan b3rdengkur, baru-baru ini, seorang hakam menceritakan kembali kisah y4ng dialami sepanjang beliau terlibat dengan pasangan bercerai.

Ada pasangan yang bercerai k3rana ubat gigi. Mungkin dilihat biasa namun ia betul-betul terjadi apabila s1 suami dikatakan suka picit ubat gigi dari belakang manakala isterinya pvla gemar picitnya dari tengah.

Situasi itu membuatkan pas4ngan berkenaan kerap bergaduh dan bermasam muka sehingga kes tersebut dib4wa ke Mahkamah Syariah dan akhirnya bercerai.

Satu lagi alasan yang pel1k adalah apabila si suami terlalu pendiam sehingga menyebabkan isteri mula b0san dan mereka membuat keputusan untuk bercerai.

Sumber: Sinar Harian

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *