”Cawan Mel3tup Macam B*m Me’rcun,” Baru Nak Minum Tapi Terselamat Terkena S4ntau Paling ‘P0wer’

Santau bukannya perkara baru dan sudah lama dip3rkatakan. Ianya merupakan sejenis sihir iaitu r4c’un yang diberi kepada m4ngsa melalui zahir atau melalui angin dengan pemujaan syai’tan atau j1n. Tujuannya adalah supaya mangsa mende’rita dengan perlahan-lahan dan ber4khir dengan kema’tian.

Meskipun kita sudah berada di zaman moden, namvn amalan terkutuk ini masih digunakan oleh pihak yang tidak bertanggungj4wab bagi melun’askan niat ja’hat mereka dengan cara ha’lvs.

Seperti perkongsian y4ng tular di media sosial mengenai santau yang dihantar melalui makanan dan m1numan di sebuah kedai makan ini. Cawan yang digunakan oleh pelanggan tersebvt pecah berde’rai serta merta setelah mengamalkan doa pelindung.

Allah selamatkan dar1 terkena san’tau pagi ini..

Menurut sumber, air y4ng berada di dalam cawan yang mel3tup itu hanyalah teh suam dan bukannya air p4nas. Setelah disiasat, rupa-rupanya ia adalah kes santau yang dihantar ker4na dengki.

Ramai yang sebelum ini terkena santau makanan melalui kedai-kedai yang meletak santau pelaris untuk menarik kunjungan pelanggan.

Untuk mengelakkannya, anda boleh membaca doa ini dan mengikuti beberapa langkah berjaga-jaga seperti yang tertera di bawah.

Langkah berjaga-jaga :

Jika terjumpa ayat ini di kedai, sila keluar

Rata-rata netizen turut berkongsi peng4laman sama berdepan dengan kes santau di kedai makan. Moga semua dilindvngkan dari niat jahat manusia.

”Mak aku pernah k3na..”

”Tiga kali cawan p3rnah mel3tup tapi selamat tak kena muka..”

”Kakak pernah kena peng4sih dengan pekerja kedai..”

Kedai makan selalu jadi m4ngsa ‘pelepas’ santau

Sumber : Twitter @TweetIslamik

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!