Alami Sembelit Dan Saklt Perut, D0ktor ‘Pelik’ Jumpa Gelas Dalam Perut Seorang Lelaki Ini

Seorang lelaki yang dirawat di sebuah h0spital swasta di Madipur di Bihar, India, mendakwa dia secara tidak seng4ja telah tertelan sebuah gelas semasa sedang minum t3h.

Selepas mengal4mi sembelit dan sakit perut yang teruk, dia dimasukkan ke hospital untuk menj4lani ultrasound dan X-ray.

Doktor telah meng3nal pasti bahawa terdapat ‘gangguan serius’ dalam usus lelaki itu. Set3lah diperiksa dengan lebih teliti, doktor mendapati bahawa ianya adalah sebvah gelas.

Pakar bedah gag4l mengeluarkan objek dari rektum menggunakan prosedur endoskopik. Lel4ki itu kemudiannya terpaksa dibedah bagi mengeluarkan gelas tersebut.

Lelaki tersebvt, 55, mendakwa dia menelan gelas itu semasa minum teh. Doktor berkata, ia b0leh membahayakan kesihatan kerana saluran makanan terlalu sempit untuk obj3k itu.

Dr Mahmudul Hasan, yang mengetuai pasukan doktor yang mengendalikan pesakit berkata, bagaim4na kaca itu masuk ke dalam badan pesakit tersebut masih menjadi mister1.

Bagaimanapun, p3sakit kini dalam keadaan stabil. Ia satu-satunya objek asing yang secara raw4k ditemui dalam perut seseorang dalam beberapa tahun kebelakangan in1.

Sebelum ini, se0rang doktor terpaksa membedah seorang lelaki di Mesir pada Oktober tahun l4lu selepas dia menelan telefon dan menunggu enam bulan untuk ia melalui bad4nnya secara semula jadi.

Sumber: METRO

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *