P0lis Telah Memuji Seekor Kamblng Yang Turut Serta Dalam Misi Penangkapan Pencuri Yang Melarikan Diri

ATLANTA, GEORGIA – P0lis telah memvji seekor kamblng yang turut serta dalam operasi pen4ngkapan seorang suspek kes cvri yang melarikan diri, lapor akhbar Mirror UK.

Kamblng bernama Gracie itu membantu dua t1mbalan syerif untuk mengesan suspek yang melarikan diri dengan berjalan k4ki di kawasan Fieldale, daerah Georgia, Amerika Syarikat (AS).

Timbalan syerif, David Parnell terser3mpak dengan suspek pada 13 Februari ketika menyiasat sebuah kes berka1tan ser4ngan domestik.

Ketika dia mengejar suspek di sepanjang p4gar dan melintasi padang, kamblng itu secara tiba-tiba datang dari kawasan b3rhampiran lalu mula menyertainya.

Parnell dan Gracie keluar dari pagar lalu k4mbing itu berlari di hadapan dan mengikut suspek ke dalam hutan. Suspek kemud1annya berjaya ditangkap oleh dua pegawai berk3naan.

Pejabat Syerif Daerah Henry yang menyiasat k3s berkenaan kemudian mengucapkan terima kasih kepada Gracie atas bantu4nnya meng3jar suspek.

Kapten Scott Baker berkata bahawa Parn3ll kemudian memulangkan kamblng itu kepada pemiliknya selepas kes disel3saikan. –

SUMBER:Agensi Kosmo

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *