“Ini Adalah Harith Yang Mengelirukan”, Ini Respon Ketua Im1gresen Malaysia Tentang Lawak 2 Kaunter Buka Di KLIA

Pel4wak terkenal negara, Harith Iskander baru-baru ini ada ditegur Ketua Peng4rah Jabatan Imigresen Malaysia, Dato’ Sri Khairul Dzaimee Daud berikutan kl1p video persembahan lawaknya y4ng dimuat naik olehnya di laman Twitter.

Dal4m klip video persembahan ‘st4nd up’ komedinya itu, Harith membincangkan sec4ra sinis mengenai perbezaan s3rvis lapangan terbang di negara Malaysia dan Singapura.

Kat4 Harith, servis di lapangan t3rbang Singapura beroperasi dengan kapasiti y4ng penuh meskipun mempunyai 20 k4unter namun Malaysia hanya buka 2 kaunter sah4ja walaupun mempunyai bilangan y4ng sama.

Sehvbungan itu, Khairul Dzaimee memb4las tweet Harith itu dengan menulis ‘Misl3ading’ atau bermaksud maklvmat yang salah.

Ia jug4 mendapat perhatian warganet yang rata-ratanya mengambil peluang untuk mencer1takan pengalaman mereka bervrusan di kaunter-kaunter yang terdapat di lap4ngan terbang di selvruh Malaysia.

Mal4h, ada juga yang memb3ri nasihat kepada Harith agar lebih berhati-hati ket1ka menyampaikan lawak d4lam setiap persembahannya kerana mungkin dapat menc3markan nama mana-mana p1hak dan juga orang ramai.

Dalam p4da itu ada juga yang m3mberikan bukti bahawa Singapura berada di belak4ng Malaysia dalam W0rld’s Best Airport Immigration Service 2021. Malaysia d1lihat berada d1 kedudukan tempat ke-4 berbanding Singapore Changi yang di kedvdukan ke-5.

Kredit: Twitter I Ohmedia

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *