Sekolah Tetap Akan Dibuka Di Seluruh Negara Bermula 21 Mac ini.

PUTRAJAYA – Kementerian Pendidikan (KPM) memaklvmkan sesi persekolahan Penggal 1, Kalendar Akademik Sesi 2022/2023 b4gi semua sekolah di seluruh negara akan bermula 21 Mac ini.

Bagaimanapun, masih ada murid yang perlu h4dir ke sekolah secara bersemuka, penggiliran dan mengikuti proses Peng4jaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR).

Menteri Kanan (Pendidikan) Datuk Dr. Radzi Jidin berkata, bagi sekolah rendah dengan murid melebihi 600 orang, mur1d yang hadir ke sekolah tanpa penggiliran adalah murid berkep3rluan khas (MBK), Program Pendidikan Khas Integrasi (PPKI), Tahun 1, Tahvn 2, Tahun 6 dan semua murid penerima Rancangan Makanan Tambahan (RMT).

Beliau berkata, murid Tahun 3, T4hun 4 dan Tahun 5 pula akan hadir secara penggiliran dan ketetapan sama tvrut terpakai bagi sekolah swasta, sekolah ekspatriat serta sekolah antar4bangsa.

“Bagi sekolah rendah yang juml4h muridnya di bawah 600 orang, semua murid sekolah rendah harian dan sek0lah swasta perlu hadir tanpa penggiliran.

“Sekolah rendah swasta term4suk sekolah ekspatriat dan sekolah antarabangsa dengan jumlah murid meleb1hi 600 boleh mengemukakan permohonan kepada KPM untuk beroperasi sepenvhnya,” katanya menerusi rakaman video di laman Facebook, hari ini.

SUMBER:KOSMO! ONLINE

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *