[VIDEO] Rakaman Burung ‘Usung’ Ikan Bersaiz Mega Di Ruangan Udara Pantai Timbulkan Tanda Tanya

Para pengvnjung di Pantai Myrtle, South Carolina, terp3gun dengan kelibat seekor burvng besar yang berterbangan di pantai ters3but sambil membawa seekor ik4n yang juga bersaiz besar, lapor Daily Ma1l.

Rakaman y4ng diambil oleh individu bernama Ashley Wh1te daripada apartment tingkat 17 tempatnya bercuti itu menunjukkan ikan t3rsebut masih lagi hidup dan cuba untvk melepaskan dirinya.

Video itu t3lah dikongsi oleh Tracking Sh4rks di Tw1tter, di mana ianya telah mencetuskan perdeb4tan mengenai burung jenis ap4kah itu dan adakah benar bahawa ikan itu ad4lah ikan jervng ataupun t1dak.

Ramai warganet berp3ndapat bahawa burung y4ng besar itu adalah burung helang sementara yang lain b3rgurau dengan menyat4kan ianya adalah pterodactyl (burung dinosaur).

Seorang pengguna med1a sosial menyatakan: “T3rnyata ianya seekor helang – ianya memerlukan b4nyak kekuatan untuk memb4wa keluar ikan yang besar itu daripada air – burvng yang menakjvbkan.”

Terdapat banyak jvga perdebatan b3rkenaan ikan apa yang dibawa burung tersebut dan ad4kah ianya ikan jervng atau tidak.

Sebilangan warg4net menyatakan bahawa ikan tersebut adalah sejenis ikan jerung yang dik3nali sebagai dogfish, seekor ikan jervng yang berspesis kecil. Ada juga y4ng mendakwa bahawa ianya adalah ikan bandang (Ladyfish), tuna serta bluefish.

Ada juga yang berp3ndapat ikan itu sebenarnya adalah ikan tenggiri kerana bentuk ekornya dan bvkannya ikan jervng.

Sumber: Daily Mail

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *