Berteduh Dibawah ‘Flyover’ Sebab Hujan, Isteri Pilu Suami M4ut Dirempuh Lori

Penantian seorang isteri yang menunggu kepul4ngan suami berakhir duka apabila insan tersayang m4ut selepas terbabit kem4langan di Kilometer 92.8 Lebuhraya Utara Selatan (Plus) Arah Selatan, Gurun petang semalam.

Memetik laporan Harian Metro, mangsa Mohd Amirul Ismail yang menunggang motosikal sedang bert3duh di bawah jejambat akibat hujan lebat sebelum dirempvh sebuah lori sehingga terc4mpak ke dalam longkang berhampiran.

Menerusi satu luahan di laman Facebook, isteri mangsa dikenali sebagai Fara Haziela terk3jut dengan pemergian suaminya yang berusia 28 tahun itu dan memohon orang ramai untuk sedekahkan al-Fatihah.

“Semoga tenang di sana ya suamiku. Ya Allah b, sayang tak kuat b. Mohon sedekahkan al-Fatihah dekat suami saya. Semoga awak tenang di sana,” tulisnya.

Lebih menyed1hkan apabila Fara dan Allahyarham suaminya baru sahaja empat bulan mendirikan rumah tangga yang pastinya berat ujian untuk diterima.

Difahamkan, pemandu lori yang berusia 28 tahun sudah dir3man tiga hari bermula hari ini bagi sias4tan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Ketika kejadian pemandu lori terbabit bersama kel1ndannya dalam perjalanan menghantar sofa yang dipesan pelanggan secara dalam talian di Pulau Pinang.

Sebelum itu, mereka yang datang dari Kelantan baru selesai menghantar sofa kepada pelanggan di Kuala Nerang dan perjalanan ke Pulau Pinang adalah penghantaran terakhir.

Setakat ini, siasatan awal ke atas pemandu lori mendapati dia mendakwa tidak dapat melihat laluan lebuh raya berikutan cuaca hujan dan keadaan gelap.

Ketika kejadian itu juga, kelindan lori yang menemani pemandu terbabit dikatakan sedang tidur.

Selain Mohd Amirul, seorang lagi penunggang Muhammad Khairul Azwan Maula Hashim turut men1nggal dunia manakala beberapa penunggang lain selamat dari kejadian berkenaan.

Sumber : omm I ondeondepetang

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *