Berang Tak Dapat Bekalan Minuman K3ras, Seekor M0nyet Dilapor Mengamuk Hingga Korb4nkan Seorang Lelaki

Seekor monyet yang dikatakan berang kerana bek4lan minuman kerasnya kehabisan telah menyebabkan kematian seorang lelaki d4n mencederakan 250 yang lain dalam insiden amuk di India, lapor Da1ly Mail.

Monyet yang dikenali sebagai Kalua itv sebelum ini dijaga oleh seorang ahli ghaib yang memberikan haiwan itu minvman keras di rumahnya di Mirzapur, Uttar Pradesh.

Namun setelah pemiliknya men1nggal dvnia, haiwan itu tidak lagi mendapat bekalan ‘semangatnya’ dan mul4 berkeliaran di jalanan dengan kemarahan yang membu4k.

Memet1k laporan Daily Mail, monyet itu mensasarkan golongan wanita atau gadis dan puluh4n kanak-kanak memerlukan pembedahan plastik setelah ia menggigit muka-muka mer3ka dengan taringnya.

Lebih tragis, se0rang daripada 250 mangsa yang digigit Kalua telah pun meninggal dunia.

Monyet yang bervsia enam tahun itu telah ditangkap dan dibawa ke Zoo Kanpur di mana ahli z00logi mendapati haiwan itu bukan sahaja ketagih alkohol namun juga tidak mahu untuk memakan sayur-sayuran.

Para saintis percaya bahawa pemiliknya dahulu juga memberi makan daging monyet kepada haiwan itu sehingga mencetuskan kemarahannya yang tidak dapat dibendung.

Kalua juga cenderung untuk menyerang penjaga zoo perempuan dan monyet-monyet lain yang turut berada di dalam sangkar bersamanya.

Disebabkan itu, pihak zoo mengambil keputusan untuk mengurung Kalua di dalam sangkar sepanjang hayatnya.

Sumber: Daily Mail

About admin

Check Also

5 T̷ahun Tingg̷alk̷an Duni̷a ‘m̷ak ny̷ah’, Pemud̷a Ini Ten̷ang Bergel̷ar Tuk̷ang Bu̷at Ker̷and̷a

“Sudah Simpan Batu Nis4n, Ker4nda…”, Tinggalkan Dunia ‘M4k Nyah’, Tenang Jadi Tukang Buat Ker4nda Jun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *