Gambar The Rock Pertama Kali ‘Berbekam’, Cetus Perbalahan ‘Islam0phob1a’ Di Kalangan Netizen

Sebut sahaja nama The R0ck atau Dwayne Johnson pasti semua orang akan mengenali pelakon bertvbuh sasa yang asalnya dari Amerika Syarikat ini. Walaupun sudah bervsia 48 tahun dan banyak melakonkan filem aksi yang merbahaya, namun kes1hatan tubuh badan The Rock masih lagi dalam keadaan yang baik. Apakah rahsia b3liau untuk sentiasa tampil sihat dan bertenaga?

Terbaharu, The Rock dikh4barkan pertama kalinya mencuba rawatan bekam dan berita itu dikongsikan b3liau menerusi hantaran di Instagram beliau. Gambar ‘mirror selfie’ The Rock y4ng tidak segan mempamerkan belakang badannya yang dipenuhi bekas tompokan bul4tan merah disebabkan rawatan ini ternyata meraih perhatian netizen serta pem1natnya.

“Ini merupakan kali pertama ‘c4wan’ melekap atas badan saya atau kaedah rawatan berbekam dan secara kes3luruhan saya menikmati terapi ini.

“Untuk pengetahuan anda, saya sent1asa mencuba teknik rawatan yang baru untuk memiliki kesihatan badan yang se1mbang,” tulisnya dalam ruangan kapsyen di Instagram-nya.

Lantaran itu, perkongsian ini jvga turut dihujani dengan hantaran komen daripada peminatnya yang rata-rat4nya umat Islam. Mereka berseloroh dan menyatakan bahawa bekam merupakan s4lah satu amalan sunnah Rasulullah SAW dan para sahabat baginda.

Dalam pada ada yang menyokong tind4kan The Rock yang melakukan rawatan perubatan bekam itu, terdapat segel1ntir peminatnya yang bukan beragama Islam telah mencetuskan pergaduhan racist di ruangan komen hantaran tersebut.

SUMBER:oop

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *