[VIDEO] Tak Puas Hati Dipotong, Pak cik Berk0piah Acu Jari Tengah, Mengeluarkan Kata2 Lucah, Mngaibkan isteri m4ngsa…

SEORANG pengguna Facebook, Saiful Yusri Othman mel4hirkan kekecewaan terhadap sikap pemandu Proton Saga berkopiah yang mengelu4rkan kata-kata kesat kepada dia sekeluarga dalam kejadian dipercayai di Mel4ka pada 27 Februari lalu.

Dalam kejadian pada pukul 12.20 tengah hari itv, Saiful Yusri mendakwa kejadian itu berpunca daripada tindakannya mem0tong kenderaan terbabit yang dikatakan sedang dipandu dalam keadaan terl4lu perlahan.

Menerusi satu hantaran di Facebook, dia mend4kwa telah membunyikan hon semasa memotong kereta Proton Saga itu dan mendap4ti pemandunya sedang menggunakan telefon bimbit ketika mem4ndu.

“Tak puas hati pasal tu, d1a m4ki hamunnya aku, tunjuk jari tengah bagai depan isteri dan anak-an4k aku. Aku suruh dia istighfar dan mengucap banyak-banyak sebab dia orang tva and berkopiah. Jadi, member tu pun lagi panas laa.

“Mula-mula malas nak lay4n, yang berdosanya kau..but he said a nasty word about my wife, padahal b1ni aku senyap saja and tak bersuara.

“Itu buat aku panas…for m3 that is s3xval harassment dan sebagai suami aku tak nak orang cakap aku dayus, so jvst pull over my car and decide nak confront him and aku still panggil d1a pak cik okay.

“Tanya kenapa nak kaitkan bini aku d4lam hal ni…kau takde ada bini atau anak perempuan ke sampai cakap macam tu, sh4me of you laa.

“Alhamdulliah, tiada apa-apa yang jad1, aku still waras lagi…orang tua berkopiah tu just mumbling for noth1ng and keep provoking me by calling me bodoh dan binatang.

“Aku dah imagine macam-macam boleh j4di kat orang tua ni kalau aku dah hilang kesabaran…kalau aku take action by d0ing something stupid for sure public akan nampak aku yang jahat sebab dia or4ng tua berkopiah.

“Aku just kuatkan semangat untuk tak bu4t benda yang sia-sia dan avoiding provocation dia tu and seems orang tua n1 memang tak putus asa dan terus provoke, aku decide nak blah dari situ t4pi dia boleh blocking pintu pemandu dan tak benarkan aku masuk ke d4lam.

“Bijaknya isteri aku, dia cepat-c3pat beralih ke kerusi pemandu dan suruh masuk ikut pintu sebelah, non-st0p dia tanya siapa aku, dia dah kurang ajar macam tu takde lah aku panggil pak cik, aku cakap aku kau je, orang tua macam ni memang tak layak untuk dihormati.

“Sempat dia bagi last souvenir kat kami sekeluarga dengan menunjukkan jari tengah, aku rasa semua orang boleh nampak apa yang dia buat tu. Aku rasa dua ketiga kali juga aku beritahu kereta aku ada dashcam, but seem he doesn’t bother…,” ceritanya.

Tambah Saiful Yusri lagi, anaknya yang berusia 10 tahun sempat bertanyakan kepada isterinya tentang sikap orang tua itu.

“Isteri aku respons atuk tu kasar dengan abah…my son still address him as atuk okay,” ujarnya.

Saiful Yusri juga telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu namun dia diberitahu oleh pegawai penyiasat (IO) bahawa orang tua tu enggan bekerjasama dan memohon maaf.

“Kau minta maaf kat siapa ya!!!!!!!! Kau patut minta maaf dengan family aku. IO tu cakap dia dah nasihat dan beri am4ran kepada orang tua tu, then lagi kalau aku nak ambil civil action terpulang, boleh upah lawyer, memang tu saja polis boleh buat.

“Tujuan aku viral kan just hati-hatilah kalau nak tegur orang buat salah…..kalau ada yang boleh terima okay lah, yang tak tak boleh terima tu yang bahaya, sampai sanggup jatuhkan maruah orang… #pakaikopiahtaksemuabaik,” tulisnya lagi.

Hantaran Saiful Yusri mendapat lebih 763 perkongsian, manakala dua rakaman video yang dimuat naik di status tersebut masing-masing memperoleh 58,000 dan 19,000 tontonan.

Sumber : majoriti

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *