Terdesak Cari Duit, Lelaki Terpaksa Melel0ng ‘P0ntianak Cantik’ Belaannya Sehelai Rambut Dijual Pada Harga RM217

Seorang pengguna Facebook di Indonesia mengg4mparkan komuniti laman sosial di negara itu apabila dia mengiklankan pontian5k untuk dijual. Achyar Yuliantoro memuat naik iklan berkenaan di satu laman kvmpulan di Facebook pada Rabu lalu dan terus viral dalam tempoh beberapa jam.

Tidak cukup dengan itu, dia turut memuat na1k gambar seorang lelaki bersama wanita berwajah hodoh dan menakutkan diperc4yai pontianak. “Pontianak asli untuk dijual. Khasiat rambutnya mempunyai p3lbagai fungsi. “Ilmu pengasih peringkat tinggi dan paling ampuh serta tem4n ghaib.

Sehelai rambut dijual pada harga Rp700,000 (RM217),” katanya. Iklan itu mendapat sambutan luar biasa daripada penggvna laman sosial di Indonesia dan dikongsi lebih 3,000 kali. Bagaimanapun, beb3rapa pengguna laman sosial menganggap iklan berkenaan hanya gurauan, tet4pi ramai juga yang mempercayainya.

“Sekiranya asli saya mahu, saya mahu jadikannya isteri saya,” kata seorang pengguna Facebook, Diajeng. “Walaupun saya yakin pontianak itu hanya lakonan, tetapi ia masih membuatkan saya takut,” kata seorang lagi pengguna Facebook.

About admin

Check Also

Anak M𝐚ut Dilanggar Bas, Ibu Tuntut Pampasan RM8.1 Juta..

ANAK adalah segala-galanya buat wanita yang bergelar ibu. Malah demi anak, seorang ibu itu sanggup …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *