[VIDEO] Seakan Pintu Masjid Nabawi , Cantik Keindahan Suahsana Surau Taman, Hasil Derma Orang Ini Ramai Buat Netizen Terpegun

Tidak seperti tem.pat lain, surau di sebuah kaw4san perumahan di Melaka ini menarik perhatin ramai. Bu.kan sahaja selesa vntuk orang Taman Semabok Perdana datang beribadah malah reka be.ntuk d4n ukiran dalaman sangat menarik.

Seperti dalam video Tiktok milik Nuraiysah Abu Husim ini menunjukkan keunikan reka bentuk pintu surau seakan-akan pi.ntu M4sjid Nabawi telah membuatkan surau di tamannya yang diusahakan oleh ayah.nya dan sahabat surau yang lain jadi tumpuan orang ramai.

β€œJom saya bawak korang to.ur surau yg abah saya usahakan selama ni. Alhamdulillah 98% done ka.ta abah.”

Kata wanita ini, surau ini didi.rik4n atas dana dan derma orang ramai. Bukan sahaja Abahnya, malah sahabat aba.hnya serta orang taman di situ turut menjayakan projek surau taman in1.

Jelasnya lagi, abahnya yang mengv.ruskan semua. Syukur kerana ia berjalan dengan lancar dan cukup sempvrna. Reka be.ntuk surau ini sebenarnya diinpirasikan daripada Masjid Nabawi, Madinah.

Rata-rata orang ramai tervja dengan reka ben.tuk surau ini yang seperti masjid terkenal di Madinah 1tu. Tak kurang ju.ga yang mendoakan dan memuji tindakan ayah wanita ini. Bvkan itu sahaja, ram.ai yang merindui masjid Nabawi, Madinah selepas men0nton video tersebut.

Sumber: Nuraisyah Abu Husin

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *