Isteri Mengaku ‘B*jang’ Sebelum Kahwin Tapi Kant0i 13 Tahun Kemudian, Suami Tuntut Gantirugi RM1.4 Juta.

Foto Hiasan

Bak kata pepatah sepandai-pandai tupai mel0mpat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Apabila kita melakukan sesuatu pemb0honan atau penipuan, lama-lama ianya pasti akan terbongkar juga lebih-l3bih lagi jika melibatkan perhubungan dalam rumahtangga.

Siapa tak bengang jika isteri yang disay4ngi dan dikahwini selama lebih 10 tahun rupanya menipu sejak awal-awal lag1 sebelum kahwin. Itulah nasib yang menimpa seorang lelaki ini apabila dia m3mbuat keputusan untuk menuntut ganti rugi kepada isterinya selepas ‘pemboh0ngan’ si isteri selama ini akhirnya terbongkar.

Memetik laporan Detik News, lelaki y4ng dikenali dengan nama Yulian Aprianto ini mengakui sangat terkilan kerana 1steri yang disanjung dan disayangi selama ini tergamak menipunya sepanj4ng 13 tahun mereka berkahwin.

Siapa sangka rupa-rupanya wanita y4ng dikahwininya itu bukanlah bujang seperti yang dimaklumkan sebal1knya pernah berkahwin.

Bercerita dengan lebih lanjut, Yvlian yang berasal dari Indonesia ini memberitahu dia dan isteri mula b3rkawan selepas dikenalkan oleh ibu saudara.Namun, selepas tiga bulan m3ngenal hati budi, pada tahun 2006, mereka berdua membuat keputusan untuk berk4hwin. Malah, sepanjang tempoh perkenalan juga, wanita tersebut mengakui dirinya adalah bujang.

Wanita tersebut langsung tidak berterus terang memberitahu bahawa dia pernah berkahwin dengan seorang lelaki, Saiye Hanafi pada 1996 iaitu 10 tahun sebelum bernikah dengan Yulian.

Namun selepas 13 tahun menyimpan ‘rahsia’ itu, akhirnya segalanya terbongkar. Yulian yang berasa tertipu dengan pembohongan tersebut nekad meminta ganti rugi sebanyak 5 bilion rupiah (kira-kira RM1.4 juta) daripada isterinya.

Lebih membuatkan lelaki ini terkilan adalah segala perbelanjaan perkahwinan mereka ditanggung sepenuh olehnya. Bahkan, dia juga sanggup menghabiskan duit membiayai kos pendidikan isterinya sehingga wanita itu kini sudah bergelar seorang doktor.

Menurut sumber, wanita tersebut dan keluarganya juga dipercayai telah bersubahat memberikan keterangan palsu dalam buku akuan pernikahan. Berikutan daripada itu, wanita tersebut telah dijatuhi hukuman penjara kerana memberikan keterangan palsu.

Wanita itu dijatuhkan hukuman penjara sebulan dan sembilan hari diaatas pembohongannya.

Sumber: Detik News

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *