Dua Beradik Dilema Terpaksa Kerja Tanggung ‘B1awak Hidup’, Bapa Asyik Minta Duit Nak Pergi ‘Datlng’ Dengan Skandal

Ditelan mati emak diluah mati bapa, itvlah situasi yang dialami oleh dua beradik yang terpaksa menyara bapa ‘ters4yang’ berikutan tidak mahu bekerja sejak mereka di bangku sekolah lagi. Kis4h yang meraih perhatian ramai ini telah dikongsi personaliti TV3, Ahmad Fedtri Yahya menerusi satu ciapan di laman Twitter.

Luahan dua berad1k

Menerusi luahan t3rsebut, dua beradik yang berusia 19 dan 20 tahun menceritakan mer3ka terpaksa bekerja dan mencari duit berikutan mahu menampung kos bel4jar. Bagaimanapun upah yang diperoleh telah diambil oleh si bapa dan perkara ters3but secara tidak langsung menyebabkan mereka tidak dapat masuk ke kelas sec4ra atas talian seperti biasa.

Kerja kedai makan malam. Up4h RM40 ringgit satu malam. Tujuan kami berdua kerja pun sebab nak beli topvp untuk online class.

Tapi kadang sampai seminggu t4k dapat masuk class sebab tak ada duit nak beli topup. Lepas balik kerja mest1 dia terus mintak.

Sebagai solusi bagi permasal4han tersebut, mereka cuba tidak memberikan wang yang diperoleh kepada si bap4. Namun, dia (bapa) bertindak ke kedai tempat mereka bekerja sebelum mem1nta duit di hadapan orang ramai yang secara tidak langsung memalukan mereka.

Saya malu ada ayah tak tak b3rtanggungjawab.

Tahun lepas berkenalan dengan seorang perempuan

Sekadar gambar hiasan

Bercerita lebih lanjut, penderitaan tersebut berterusan selepas bapa mereka berkenalan dengan seorang wanita dari Indonesia yang telah lama menetap di Malaysia.

Kami kena bekerja untuk ayah supaya dia ada duit untuk bawa perempuan tu keluar berjalan. Setiap hari mintak duit setiap hari keluar. Kami yang kena bekerja. Ayah memang tak ada duit langsung.

Penat berdepan dengan situasi tersebut, si pengadu pernah menceritakan kepada bapanya dia tidak mahu lagi bekerja dan mahu memfokuskan kepada pelajaran namun, si bapa bertindak memarahinya.

Ayah marah dan suruh bekerja. Saya sedih, saya dan kakak kerja untuk tanggung dia. Dua hari lepas dia suruh kakak pinjamkan duit dekat makcik kami sebab nak belikan perempuan tu televisyen.

Sumber: Ahmad Fedtri Yahya

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *