Pengasuh Lempaang Bayi Bertaalu-Talu, Ketuk Kanak-Kanak Guna Sud`p! Video Viral Dikatakan Dirakam Anak Tiri Usia 11 Tahun

DITAMPAR di bahagian muka dengan kvat bertalu-talu, begitulah kej4mnya perlakuan seorang wanita terhadap b4yi yang sedang berada di hadapannya.

Badan dan tangannya juga dihentak k3 lantai, malah ditarik dengan begitu kuat.

Lebih memilukan tang1san teresak-es4k bayi m4lang itu langsung tidak dipedulikannya.

Wanita berkenaan dipercayai pengasvh kepada bayi itu dan rakaman perlakuan tidak berperikemanusiaan tersebut k1ni tular di media sosial.

Menerusi satu perkongsian di laman Twitter, kejadian berlaku ketika wanita berusia lingkungan 50-an itu sedang memakaikan baju bayi.

Lebih menyedihkan, bukan satu video, tapi empat video tersebar memaparkan perlakuan wanita itu tanpa belas kasihan.

Satu lagi video menyaksikan peng4suh berkenaan menampar pipi seorang kanak-kanak yang hanya memakai lampin dengan kuat termasuk menarik tangannya secara paksa.

Dua lagi video dirakam dari meja makan menunjukkan perakam sedang melakukan kerja sekolah, sambil pengasuh itu dipaparkan sedang memberikan makanan kepada seorang kanak-kanak.

Seorang wanita mahu men4mpar seorang kanak-kanak.

Walaupun tidak kelihatan kanak-kanak di dalam rakaman, hanya tangisan yang kedengaran selepas pengasuh berkenaan beberapa kali dilihat mengetuknya menggunakan sudip kayu.

“Diam, diam… sini, sini… sini dekat. Buka mulut,” tengk`ng wanita itu, dipercayai memaksa seorang kanak-kanak mendekatinya.

Pengguna Twitter yang memuat naik video tersebut mendakwa ia dirakamkan oleh anak tiri pengasuh yang berusia 11 tahun.

“Orang yang rakam tu adalah anak tiri pengasuh. Umur 11 tahun, kena dera juga,” katanya menerusi satu ciapan pada Selasa malam.

Wanita itu mengetuk kanak-kanak menggunakan sudip kayu.

Bercakap kepada mStar, pengguna Twitter yang enggan dikenali memberitahu, kanak-kanak yang didera kini berada dalam penjagaan ibu bapa mereka.

Menurutnya, insiden dikatakan berlaku di sebuah flat di Taman Utama, Gelugor di Pulau Pinang.

“Keadaan mereka (mangsa) trauma, takut nak jumpa orang. Terdapat kesan lebam.

“Tak pasti berapa ramai yang didera. Ibu bapa mangsa ada buat laporan polis,” katanya secara ringkas ketika dihubungi.

Posting yang tular sejak Selasa malam.

Dalam pada itu, pengguna Twitter itu turut memaklumkan terdapat dakwaan bahawa pengasuh tersebut mengalami masalah m3ntal.

“Sampai ada baby, tulang tangan retak. Kes dera makin berleluasa.

Keadaan mereka (m4ngsa) trauma, takut nak jumpa orang. Terdapat kesan lebam.

“Semoga nasib baby dan budak-budak yang didera tu semua dibela,” katanya.

Posting yang dimuat naik pengguna Twitter @cocoandbrownie sejak Selasa malam itu diulang kicau lebih 7,000 kali dan membangkitkan kemarahan ramai terhadap tindakan kejam pengasuh itu.

Antara komen-komen netizen.

“Bawa bertaubatlah makcik, kalau tak boleh buat kerja baik bersara je makcik. Jangan cederakan anak orang.”

“Weh ini yang dia rakam, yang tak rakam tu aku tak tau la.”

“Kalau tak ikhlas jangan jaga anak orang. Jaga setakat nak duit je tak payah jaga. Jaga kalau asyik nak mendera tak usah jaga. Jaga tapi tiada sifat keibuan lebih baik pulangkan cara baik. Macam mana maknya hantar macam itulah kita pulangkan, bukannya pagi hantar malam anak meninggal, sedih.

“Tolonglah pihak berkuasa t4ngkap makcik ni, isi je dalam lokap. Tak sanggup dah aku tengok video ni, dia hempuk muka budak tu, pukul dengan sudip kayu, insane! Tak perlu lepas pun tak apa. Aniaya anak orang. Anak tiri pun sama kena. Ya Allah. Mental ke apa ke, letak je dalam pengawasan,” demikian antara komen-komen netizen.

Sumber Mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *