Tak Pernah Anggap Diri Sebagai Rakyat Malaysia, Flnalis Miss Malaysia Teruk Dik3cam – ‘Saya Minta Maaf Kepada Semua Yang Terlibat’

Seorang Finalis Miss Malaysia dik3cam teruk oleh netizen sel3pas mengeluarkan beberapa kenyataan yang mengund4ng kritikan orang ramai. Men3rusi laporan Malay Mail, gadis tersebut dip3rcayai mengeluarkan kenyataan b3rbaur rasis kepada negara dan juga pendudvk Asia.

Bukan mencintai Malaysia?

Menurut laporan, Finalis Miss Malaysia itu memaklumkan yang di4 menyertai pertandingan ratu cantik tersebvt atas kehendak dirinya sendir1 dan bukanlah kerana dia menc1ntai Malaysia.

Saya menyertai 1ni (Miss International Malaysia (MIM)) hanyal4h untuk kepentingan say4. Bukan kerana saya cintakan negara saya. Mer3ka yang rapat dengan saya tahv bahawa saya tak pernah ambil berat mengen4i Malaysia. Saya tidak pernah meng4nggap diri saya sebagai rakyat Malaysia d4n sentiasa mahu berhijrah.

Dalam pada itu, g4dis tersebut juga didakwa pernah meluahkan rasa kesal kerana tidak dil4hirkan di negara-negara maju seperti Jepun dan China berbanding Malaysia selepas berlaku sedikit insiden melibatkan dia dan jurugambar y4ng mengambil fotonya kurang cantik dalam sebuah acara.

Nafi dan m1nta maaf

Walau baga1manapun, gadis tersebut telah membuat kenyataan dengan mendakwa yang tuduhan tersebut adalah tidak benar. Dia juga sempat memohon maaf di atas apa yang diucapkan tempoh hari dan sama sekali tidak mempunyai niat jahat. Menurut gadis tersebut, dia berada dalam keadaan emosi sewaktu bersama jurugambar berkenaan dan telah menyakiti hati beberapa orang semasa kejadian. Tambahnya, Miss International Malaysia tidak terlibat dengan isu ini dan dia memohon maaf kepada pihak tersebut.

Permohonan maaf

Sumber: Malay Mail

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.