Nelayan Menemui Anak Jervng Bermata Satu Di Indonesia

Seorang nelayan di negara jiran, Indonesia menemui seekor anak jervng bermata satu yang menggemparkan orang ramai. Anak jervng bermata satu ditemuinya selepas membelah perut jervng dewasa yang tersangkut dalam jaring.

Difahamkan, semasa nelayan terbabit mahu membelah usus haiwan tersebut, mereka mendapati di dalamnya ada beberapa ekor anak jervng.

Seorang nelayan berkata dia menemui 3 ekor anak jerung dalam perut jerung dewasa namun menyedari seekor anak jervng itu mempunyai mata yang aneh.

Anak jervng yang dikatanya aneh itu berwarna putih dan mempunyai satu mata di tengah-tengah kepala dan sepasang sirip kecil yang baru terbentuk.

Oleh kerana merasa pelik, mereka pun membawa anak jervng itu ke pihak marin untuk pemeriksaan.

Menurut informasi yang diperoleh, anak jervng aneh bermata satu itu sebenarnya mengalami penyakit Cyclopia iaitu kecacatan kelahiran yang menyebabkan embrio membentuk satu mata.

Sebelum ini juga, pernah tular anak jervng yang mempunyai ciri-ciri yang serupa, bermata satu di Mexico. (gambar di bawah).

SUMBER:

PERHATIAN:KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HINAAN ATAUPUN CACIAN. PIHAK KAMI TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB KE ATAS SEBARANG RISIKO YANG TERJADI..
JANGAN KETINGGALAN JUGA UNTUK MENGIKUTI KISAH – KISAH MENARIK  YANG KAMI KONGSIKAN DI BAWAH.

JANGAN LUPA LIKE DANSHARE>>>

FOLLOW KAMI DI PAGE….

TERIMA KASIH

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *