Pemandu “Grab” Tergaman Duit Tambang Diberi Penumpang Wanita Cantik Bertukar Menjadi Daun Kerlng.

Seorang Pemandu GRAB Terkejut Mener1ma Duit Tambang Dari penumpang yg diambilnya Yang Bertukar Menjadi Davn Kering apabila sampai di rumah.

Sejak kebelakangan ini, viral di med1a sosial mengenai kisah pemandu Grab Car diganggu makhluk halus. Ada yg ses4t, ada yg ternampak & macam-macam lagi kejadian aneh yg berlaku terut4manya pada waktu malam.

Dalam kisah terbaru ini, seor4ng pemandu Grab mendakwa wang tunai yg dibayar oleh penumpangnya bertukar menj4di daun kering dalam kejadian Sabtu lalu.

Kisah itu diceritakan semula ol3h isterinya, Farah, di Twitter & mendapat banyak retweet dari netiz3n.

Menurut Farah, suaminya menj3mput penumpang itu berhampiran Pasar Gunung Rapat, menuju ke Jalan Hoov3r di Ipoh, Perak.

<“Masa dia ambil penumpang tv kira-kira pukul 7 malam, dah Maghrib. Kebetulan kawasan tu dekat dengan rum4h kami & itu trip terakhir, jadi dia terima permintaan penumpang itv.

“Dia turunkan penumpang tv dalam pukul 7.10 malam. Wanita tu memang bagi duit tambang RM8 dalam bentvk RM1 sebanyak lapan keping & suami pun masukkan wang tu dalam dompet di4.

“Namun sudah jadi am4lan dia akan periksa dompet selepas hantar penumpang sebab dia akan pind4hkan duit tersebut ke dalam ‘pouch’. Bila buka je dompet, tengok ada daun.

Suami mesej saya dek4t WhatsApp mengenai daun tu. Saya tak fikir langsung benda pelik-pelik. Ing4tkan suami nak buat lawak sebab dia memang suka bergurau.

“Sampai je dekat rumah, b1la dia buka cerita tu saya terkedu seketika. Biasalah mesti fikir hantu dulu. Suami pun pelik sebab daun kering dalam dompet dia tu ada lapan helai.

“Suami pun terus buang daun tu sebab macam bahaya nak bawa balik benda dia sendiri tak tahu ap4. Lagipun kami ada anak kecil.

Suami pun macam tak sedap hati sebab dia kata gaya perempuan tu pun pelik. Dia kata wanita tu suka gelak. Sikit-sikit gelak. Bila langgar lubang pun gelak.

“Dari gaya percakapan wanita tu orang Iseberang. Tapi sampai sekarang kami masih lagi tertanya sama ada dia adalah manusia atau sebaliknya

“Ada juga yg cakap wanita tu mungkin hantu. Ini k3rana hantu pun guna duit dekat alam bunian utk buat sebarang bayaran

“Namun saya lebih suka buat kesimpulan wanita itu adalah manusia sebenar & dia mengamalkan ilmu tarik duit. Itu lebih logik.

Pelik ada juga orang zaman sekarang ni nak guna ilmu utk bayar Grab. Dahlah tambang RM8 je, kalau RM800 fahamlah juga.

“Jadi kepada pemandu Grab sila berhati-hati. Nasiblah tambang tadi hanya RM8 je. Kalau RM60 ke ap4, rugi kena pukau. Tapi saya anggap itu bukan rezeki suami,” katanya.

Fuhh, seram juga kisah pemandu grab ni kan

الْحَقُّ مِنْ رَبِّكَ فَلَا تَكُونَنَّ مِنَ الْمُمْتَرِينَ

“Kebenaran itu adalah dari Tuhanmu, sebab itu jangan sekali-kali kamu termasuk orang-orang yg ragu” (QS. al-Baqarah: 147)

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yg menyampaikan 1 (satu) ilmu saja & ada orang yg mengamalkannya,maka walaupun yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!