‘Memang Cel*ka Punya Tuan Lembu Ni’ – Dua Pegawai TLDM Cedera, Kereta Langgar Lembu Di Lebuhraya..

2 Pegawai TLDM c3dera selepas kenderaan pacuan 4mpat roda dinaiki mereka melanggar lembv berkeliaran di lebuhraya

Dua pegawai T3ntera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mengalami kecederaan ringan selepas kend3raan yang dinaiki mereka melangg4r seekor lembu yang berkeliaran di lebuh ray4 di Kilometer 249.7 Lebuh Ray4 Utara Selatan arah Utara, Isnin lalu.

Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, kejadian itv berlaku pada jam 3.15 pagi k3tika mangsa dalam perjalanan dari Kulai ke K3m TLDM, Lumut, Perak.

Mangsa y4ng menaiki kereta pacuan empat r0da jenis Ford Ranger di lorong kan4n melanggar seekor lembu yang muncvl secara tiba-tiba menyebabkan k3nderaan itu berpusing.

K3malangan itu menyebabkan pemandu b3rpangkat Leftenan Komander berusia 39 d4n penumpangnya berpangkat Komander berusia 42 tahun mengalami kecederaan r1ngan.

V1deo kejadian itu turut ditul4rkan di media sosial, mengundang kemarahan n3tizen terhadap sikap pemil1k lembu yang tidak bertanggungjawab membiarkan h4iwan ternakannya bekeli4ran.

“Bahaya betul, memang tak nampak tu. Masaklah tuan lembu. Mati hidup balik, tuan lembu takkan mengaku itu lembu dia,” kata Iza.

“Memang cel4ka la tuan lembu ni, menyusahkan orang betul,” kata Haw.

“Penyelenggara lebuh raya kena buat kenyataan, pengguna keluarkan duit untuk guna lebuh raya yang selesa dan selamat,” kata Zain.

“Jadi kalau jadi macam ni, boleh ke claim dengan pihak PLUS? Boleh ke saman PLUS?” soal Alif

Sumber: Sinar Harian

About admin

Check Also

Budak Menangis ‘Histeria’ Tak Ada Internet Punya Pasal “ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Ke Kampung”

Tak Ada Internet Punya Pasal, Budak Menangis ‘Hist3ria’ Tak Nak Ikut Keluarga Balik Kampung Tinggal …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!