[VIDEO] Warganet Berdekah Teng0k Lelaki Melayu Buat ‘Tut0rial’ Makan Nasi Guna Tangan

Baru-baru ini satu video tut0rial daripada w4nita negara barat telah membuatkan ramai rakyat Malaysia jadi trigg3red apabila menonton video tutorialnya makan nasi gun4 garpu dan pis4u, kononnya itu cara formal budaya mereka.

Disebabkan itu ia membu4tkan individu y4ng dikenali sebagai Megat Adli ini terpanggil untuk ‘aj4r’ cara betul-betvl nak makan nasi menerusi sebuah video parod1.

How t0 eat rice in the Malay/Asian culture the formal way

Dal4m video berdurasi 2 minit 2 saat 1tu, Megat dilihat memakai baju melayu b3rserta tanjak dan sepinggan nasi d1 depannya.

D1a bertutur dalam loghat ala Brit1sh untuk tunjukkan cara makan nasi m3nggunakan tangan. Video tersebvt pada asalnya dimuat naik di TikTok dan dikongsikan semula ke laman Tw1tternya.

Dalam masa 4 jam, video ini t3lah meraih sekitar 1,000 jumlah retweets dan ia membuatkan ramai netizen terh1bur apabila menontonnya, terutamanya di penghujung video dan ada jvga yang geram sebab tengok dia tak suap nasi dekat mulutnya tu.

Sementara itu, ada juga y4ng masih berpegang dengan pendirian bahawa makan nasi menggunakan tangan adalah jauh lebih mudah dan elok.

Kalau korang nak tengaok versi asal, boleh klik dekat bawah ni.

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *