“Dia Ingat Kereta Dia Lebih Laju” Pemandu Mercedes ‘K0yak’ Selepas Ditinggalkan Oleh Nissan GT-R..

‘Umpama cac1ng hendak jadi naga’, itulah perumpaan yang sesuai ditujukan kepada se0rang pemilik Mercedes-Benz apabila mengamuk dengan menyebut kata-kata kes4t dan menunjukkan isyarat jari lvcah apabila ditinggalkan jauh kebelak4ng oleh sebuah Nissan GT-R R35.

Baru-b4ru ini tular satu rakaman video menunjukkan seorang pemandu Mercedes memot0ng kenderaan lain menggunakan kesemua lorong untuk mengelakkan keses4kan lalu lintas.

[https://www.facebook.com/100012007664210/videos/696884654650920/]

Tid4k lama selepas itu, dia terjumpa sebuah Nissan GT-R yang sedang menukar lor0ng ke kiri dan dia terus ‘mencucuk rapat’ di belakang kereta tersebut m4hu cuba bersaing dengan berkuasa tinggi Jepun itu.

Bagaimanapun terbukti kereta Mercedes itu semem4ngnya ‘makanan’ Nissan GT-R apabila kereta tersebut jauh ketinggalan kebel4kang sehingga mencetus kemarahan pemandu Mercedes.

Rakaman video berdurasi hampir dua minit itu t3lah meraih perhatian orang ramai yang bimbang dengan aksi berbahaya mer3ka memotong kenderaan lain menggunakan keempat-empat lorong yang ada.

Pada masa sama, orang ramai juga berasa sed1kit geli hati apabila melihat reaksi pemandu Mercedes ‘koyak’ setelah dit1nggalkan jauh kebelakang oleh Nissan GT-R yang dia cuba cabar pada aw4lnya.

Bagaimanapun, tindakan kedua-dua pemandv ini tidak wajar diikuti dan diamalkan oleh orang ramai kerana ia s4lah dari segi undang-undang serta boleh mendatangkan musibah kepada p3ngguna jalan raya lain.

*Ikuti VOCKET CAR CLUB melalui Fac3book dan Instagram untuk ketahui perkembangan dan isu semasa autom0tif dari dalam dan luar negara.

SUMBER:The Vocket

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *