[VIDEO] Lebah Jantan Dihalau Dari Sarang Oleh Lebah2 Betina, “Yang Last Tu Betul2 Dah Benci Sangat…” Ini Sebabnya

Dalam kehidupan tidak din4fikan lelaki lebih sinonim dengan sikap malas. Sama ada dalam kehidupan berk3luarga mahupun berumahtangga, ibu dan isteri yang perlu menguruskan semua k3rja rumah seperti membasuh kain, mengemas rumah dan memasak sementara ada lel4ki hanya duduk goyang kaki.

Tetapi rupa-rupanya kead4an itu tidak banyak bezanya dengan kehidupan haiwan. Sebuah perkongsian video ol3h penternak lebah di TikTok telah meraih banyak perhatian apabila ia menunjvkkan 3 ekor lebah betina sedang menghurung seekor lebah jantan.

Apa yang lebih menarik ad4lah menurut penjelasan penternak lebah terbabit, untuk memastikan sarang l3bah mempunyai madu yang cukup sepanjang musim salji, semua lebah jantan 4kan dihalau oleh lebah betina dari sarang dan dibiarkan mati kesejukkan d4lam cuaca sejuk.

Ini adalah kerana lebah bet1na telah bekerja sepanjang musim bunga dan musim panas untuk mengumpulkan n3ktar, menghasilkan madu, membesarkan anak-anak dan melindungi sarang mereka, s3mentara lebah jantan langsung tidak melakukan apa-apa dan hanya duduk goy4ng kaki memakan madu sepanjang hari.

Oleh kerana mereka tidak b3rguna kepada koloni lebah, mereka terpaksa meninggalkan sarang untuk svrvive sendirian.

Adegan 3 ekor lebah betina y4ng menghalau lebah jantan tersebut dari sarang membuat ramai yang terhibur di samping memberi ‘pengajaran’ kepada manusia.

“Yg last tu betul2 benci…”

“Lelaki memang tak guna…”

“Tak kisah spesis apa pun lelaki tetap tak boleh menang…”

Teruskan membaca perkongsian-perkongsian berkaitan di bawah.

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *