[Video] Dua Wanita Hampir ‘Dimakan’ Paus Ketika Sedang Berkayak Di Pantai

Ikan paus adalah haiwan terbesar di dvnia, namun ia bukanlah haiwan yang berbahaya. Walaupun begitu, pastinya r4mai yang gerun membayangkan diri mereka berdepan dengan mamalia itv.

Tetapi itulah yang berlaku kep4da dua individu yang berkayak di pantai Avila, California awal bulan ini apab1la mereka bertentangan dengan seekor paus.

Dalam satu video yang dikongs1kan di TikTok oleh penjinak singa terkenal, Dean Schneider, seekor paus j3nis Humpback muncul ke permukaan sambil membuka mulutnya dengan luas ketika dva wanita, Liz Cottriel dan Julie McSorley sedang berkayak di pantai itv bersama ramai pengunjung lain.

Akibatnya kedua-dua wanita 1tu berserta bot kayak mereka masuk ke dalam mulut paus berkenaan sebelum dik3luarkan semula sebaik paus itu masuk ke dalam air.

Situasi yang sempat dirak4m oleh beberapa pengunjung lain itu berlaku berikutan sekumpulan ik4n yang tiba-tiba memenuhi kawasan mereka berkayak, mendorong paus itu untuk datang mendapatkan makanan.

Salah seorang wanita terbabit turut sempat merakam kejadian itu dari telefon bimbitnya. Walau bagaimanapun laporan mengatakan kedua-dua mereka tidak mengalami apa-apa kecederaan dan berjaya diselamatkan oleh pengunjung lain.

Rakaman luar biasa itu mengundang pelbagai komen dari netizen, rata-ratanya menjadi seram untuk pergi ke laut.

Makanan paus Humpback terdiri daripada plankton dan ikan-ikan kecil, dan mereka biasanya akan mengeluarkan semula benda-benda asing yang masuk ke dalam mulut mereka, termasuklah manusia.

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *