Lelaki Main Sabung Ayam, Sekali Ayam Sabung Dia Lintang Pukang Dia Lari!

Pada zaman dulu, aktiviti sabung ayam ser1ng dilakukan oleh orang kampung bagi mendapatkan wang. Pada mereka, ia ad4lah satu percaturan berdarah dimana ayam yang dipilih perlu memenangi pertand1ngan tersebut dan jika disebaliknya ayam tersebut mungkin akan bertemu dengan kem4tian.

Antara ciri ayam yang diberi keutamaan ad4lah ia memiliki kekuatan pada staminanya. Ayam yang disabung akan diber1kan penjagaan rapi sehingga haiwan itu hampir berumur dua tahun. Keadaan ters3but boleh dikaitkan sebagai seorang atlet profesional yang telah dil4tih.

Walau bagaimanapun, aktiviti terbabit t3lah jarang dilaksanakan kerana terdapat sesetengah negara yang menghar4mkan pertandingan ini disebabkan kekejaman yang dilakukan dan trauma y4ng dialami oleh ayam-ayam sabung tersebut.

Biarpun begitu, berbeza pula dengan ke4daan yang terjadi di dalam sebuah video yang dimuat naik oleh satu ak4un di Instagram iaitu @firdz.co dimana terdapat seekor ayam yang telah bert1ndak ‘makan tuan’. Melalui video yang dirakam itu, kelihatan dua ekor ay4m yang telah bersedia untuk disabung.

Walau bagaimanapun, lain yang terj4di apabila salah seekor daripadanya telah bertindak untuk mengejar tuannya s3baik sahaja dilepaskan. Lebih melucukan apabila lelaki yang memakai baju b3rwarna gelap tersebut telah dikejar sehingga ke dalam hutan.

Ternyata, situasi itu telah mencetskan gelak tawa pemuda-pemuda yang berada di kawasan terbabit. Video yang dirakam selama beberapa saat itu meraih sebanyak 2.3 ribu tontonan umum menerusi laman akaun Instagram berkenaan.

Sementara itu, jom layan

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *