Cleaner Rakam Gambar Wanita Dalam Tandas Didenda RM100…

Gara-gara merakam gambar seor4ng wanita di tandas sebuah universiti, seorang tukang cuci yang mempunyai mas4lah pendengaran dan pertuturan didenda maksimum RM100 oleh Mahkamah M4jistret di sini hari ini.

Majistret Wong Chai Sia menjatvhkan hukuman itu ke atas Muhammad Haffiz Zamri, 31, selepas dia mengakv bersalah mengambil gambar yang mengaibkan terhadap seorang wanita berus1a 23 tahun di sebuah universiti pada 9.30 pagi, semalam.

Pendakwaan dikemukakan mengikvt Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955 yang memperuntukkan hukuman denda m4ksimum RM100.

Mahkamah turut memerintahkan t3rtuduh menjalani hukuman penjara dua hari sekiranya gagal membayar dend4. Tertuduh membayar denda berkenaan.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa R4ya Phulrani Kaur memohon hukuman setimpal supaya memberi pengajaran kep4da tertuduh.

Bagaimanapun, peguam Mohamad Z4idi Othman yang mewakili Muhammad Haffiz memohon hukuman ringan memand4ngkan anak guamnya boleh dikategorikan sebagai Orang Kurang Upaya (OKU), mesk1pun keluarganya belum mendapatkan kad OKU berkenaan.

“Ketika kejadian, kawasan itv (berada dalam) kuarantin, tetapi tertuduh mendapati tandas itu telah d1gunakan. Akibat perasaan ingin tahu, dia bertindak melakukan perbu4tan tersebut,” kata peguam itu yang turut memaklumkan anak guamnya telah meminta maaf kepada mangsa selain menyesal atas perbuatannya.

Sumber: Bernama

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *