Ayah Ketawakan Anaknya Kerana Anggap ‘K4yu Buruk’ Ini Harta Karun. Selepas Teliti, Pengkaji Beritahu Anaknya Bakal Menjadi JUTAWAN !!!

Kanak-k4nak selalunya suka bermain m3ncari harta karun. Pada bulan Mac lalu, seor4ng kanak-kanak berusia 13 tahvn bernama Archie Wood bersama ayah & ibvnya pergi bercuti di Bexhill Be4ch.

Pant4i ini terkenal dengan banyak b4rang peninggalan perang yg terdampar di dar4tan. Ayahnya membeli sejenis al4t pengesan utk mencari harta karun bers4ma Archie.

Sew4ktu mencari, Archie menemui sep0tong kayu terkambus dalam pasir. Potongan kayv itu kelihatan sangat unik, jad1 Archie menghabiskan banyak waktu utk mengg4li kayu itu keluar.

Ket1ka dia berhasil mengeluarkan k4yu itu, Archie merasa ini sangat luar bi4sa k3rana potongan kayu itu leb1h dari ap4 yg dibayangkan.

Di4 pun menunjukkan kayu itu pada ay4hnya, lalu ayahnya mentertawakannya k3rana Archie menganggap kayu itu seb4gai harta karun.

Arch1e merasa bahawa kayu yg dia gal1 bukan kayu biasa, jadi dia membawanya pulang.

Potongan kayu itu memiliki panjang s3tengah meter & beratnya sekitar 4 kg. Archie mula mencari maklumat meng3nai kayu ini, tetapi dia tdk menemui sebarang informasi yg relevan.

Kemudian, dia membawa kayu itu k3 muzium utk diteliti. Ahli pengkaji di muzium sangat terkejut ketika meng3tahui bahawa kayu itu bukanlah kayu asli, melainkan ini adalah tanduk Aur0ch (sapi kuno).

Sapi jenis ini telah lama pupvs & dahulunya pernah hidup di Eropah & membiak di Asia serta Afrika Utara. T3rnyata Archie telah menemui tanduk Auroch yg telah berusia sekitar 4000-6000 tahun yg lalu.

Pada masa yg sama, para pengk4ji di muzium tersebut memang sedang mempelajari mengenai ekosistem pada masa 1tu & fosil tanduk Auroch ini sangat penting bagi mereka.

Mereka menawarkan harga 3 jut4 pada Archie utk membeli tanduk tersebut. Jumlah 3 juta bagi seorang k4nak-kanak berusia 13 tahun adalah angka yg cukup besar.

Tetapi, menurutnya fosil t4nduk ini penting utk diteliti & dipelajari lebih lanjut sehingga dia memutvskan utk menyumbangkannya kepada muzium.

Sekarang, tanduk itu tel4h menjadi koleksi milik Muzium Bakersfield. Archie sebagai penyumbangnya juga tercatat namanya di muzium.

Sumber : bomb via IniSerius.com

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *