[VIDEO] Netizen ‘Tepuk Dahi’ Aksi Gadis Bergelek Dipersembah Pada Majlis Akhir Tahun Sekolah Tahfiz.

TEPUK dahi! Itu antara reaksi warganet apabila tersebar aksi tiga wanita yang ‘asyik’ bergelek dalam satu majlis dip3rcayai anjuran sebuah madrasah di Jogjakarta, Indonesia.

Baru-baru ini tular di laman sosial Indonesia memaparkan aksi tiga wanita yang ‘sakan’ bergelek dalam 1 majlis anjuran sebuah madrasah di Jogjakarta.

Video tersebut dimuat naik d1 Instagram @memomedsos dan jelas kelihatan tiga wanita bertudung serta berk4ca mata menari dan bergelak di atas sebuah pent4s.

Aksi tarian itu dipercayai turut dirakam oleh pengunjung majlis tanpa rasa serba sal4h.

Sekali pand4ng, tidak ada yang pelik dengan tarian tiga wanita muda itu namun jika diperh4tikan betul-betul, kain rentang di latar belakang pentas menimbulkan ker4guan.

Kain rentang y4ng dilekatkan pada latar belakang pentas itu tertulis Haflah Akhir Sanah y4ng bermaksud sambutan akhir tahun persekolahan di sebuah madrasah.

Perbuatan itu d1anggap tidak sopan ini mendapat kecaman netizen yang mempersoalkan ad4kah ini produk sekolah madrasah generasi kini. Dalam video tersebut, kelih4tan tiga remaja perempuan menari meniru gerakan tarian yang menjadi viral d1 TikTok iaitu tarian ‘pargoy’.

Kelihatan dua rem4ja memakai pakaian sedondon manakala remaja di bahagian tengah memakai b4ju hitam dan bertopi putih. Pada mulanya, mereka semangat melakukan perger4kan yang sama seperti yang tular di TikTok. Tidak lama kemudian, mereka menvkar step tarian tersebut.

Dua remaja yang memakai pakaian sedondon kemudian mencangkung manakala remaja di tengah itu terus menari dan sesekali bergoyang. Video tersebut sudah tentunya mengundang kecaman netizen. Mereka beranggapan tarian tersebut tidak sesuai dan tidak sopan dilakukan di madrasah serta untuk tontonan umum

Antara komen netizen.

“Inilah contoh masyarakat akhir zaman, produk ‘TikTok’ sekolah madrasah,” tulis seorang pengguna media sosial.

Admin berharap ramai ambil iktibar dengan perkara ini dan jangan sesekali diulangi semula. Jagalah nama baik keluarga dan juga agama Islam.

Sumber : Kosmo, sirap limau

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *