Seorang Lelaki Warga Emas Mengaku Dirinya ‘Kebal’ Boleh Renung Matahari Selama Sejam

NEW DELHI – Seorang lelaki warga emas d4ri India mencipta rekod kebangsaan dengan merenung ke arah Matahari selama s3jam secara berterusan tanpa berkelip atau memakai kaca mata, lapor l4man berita Oddity Central semalam.

MS Verma, 70, sebelum itu telah berlatih s3lama 25 tahun untuk melakukan aksi tersebut selepas mendapat inspirasi darip4da seorang pakar kerohanian di negara itu.

Percubaannya untuk mencipta rekod tersebvt dipantau oleh wakil daripada India’s Book of Records serta sekumpvlan ahli politik dan pakar perubatan.

VIDEO

Selepas sejam merenung Matahari t4npa berkelip atau memakai kaca mata, penglihatan MS dan keadaan kesih4tan matanya didapati masih normal.

Meskipun pegawai kerajaan penc3n itu dilihat tersenyum dan tiada sebarang kesan ke atasnya selepas menc1pta rekod tersebut, pakar-pakar memberi amaran bahawa tindakannya yang merenvng Matahari secara berterusan itu amat berbahaya dan berisiko menyeb4bkan kerosakan retina mata yang tidak dapat dipulihkan.

MS berjaya memecahkan rekod seb3lum ini yang dicipta seorang lelaki, juga dari India beberapa tahun lalu y4ng merenung Matahari secara terus selama 10 minit.

Dia juga mengakui telah bersiap s3dia untuk melakukan aksi yang sama bagi memecah rekod dunia Guinness W0rld Records selepas ini.

Sumber:Kosmo

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *