Rupanya Dah Lama Adam Corrie Pendam Dan Akhirnya Dia Bersuara. Ini Yg Dia Katakan Mengenai S4jat

Pelakon Adam Corrie menyeru or4ng ramai agar berhenti daripada terus memberikan perhatian kepada m4na-mana individu yang tidak menghormati agama.

Adam atau nama sebenarnya Adam Corrie Lee Abdullah, turut menyeru agar masyarakat berhenti daripada m3muat naik sebarang gambar dan nama individu yang sengaja mengundang kec4man.

“ Hentikan beri perhatian kep4da sesiapa sahaja yang sengaja cetuskan kemarahan , tak menghormati ag4ma dan sebagainya.

“ Jelas dia memang suka akan perh4tian. Kecaman baginya adalah perhatian. Hentikan update posting gambar-g4mbar dan nama dia setiap hari,” tulisnya.

Adam meluahkan hal tersebut men3rusi satu entri yang dimuat naik di Instagram miliknya.

Perkongsian Adam itu kemudian men3rima pelbagai respons yang bersetuju dengan apa yang disuarakannya.
“ Betul tu, setuju. Lagi dilayan, l4gi dia buat.

“ Betul abang, lagi orang kongsi p4sal dia, lagi dia suka sebab satu malaysia tumpu pada berita dia.

“ Setuju, saya pun geram. Tengok p3ngikut dia makin bertambah ada lah

“ Bila semua mata beralih kepada m3reka, itulah yang dicari sebenarnya,” tulis sebahagian netizen.

Biarpun tidak menyebut secara l4ngsung nama mana-mana individu, namun entri berkenaan difahamkan mempunyai k4itan dengan isu usahawan kosmetik, Muhammad Sajad Kamaruzzaman yang menuna1kan umrah dengan mengenakan telekung.

Terdahulu, Muhammad Sajad atau lebih dikenali dengan panggilan Nur Sajat menimbulkan kontroversi apabila memuat naik gambar dan video yang memaparkan dirinya menunaikan ibdah umrah dalam keadaan dirinya menyerupai jemaah wanita.

Sajat Sudah Tukar Jantina
Dalam perkembangan lain Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat memaklumkan bahawa di sudah menukar jantinanya kepada wanita secara sah di Australia.

Nur Sajat, 35, melalui sesi Live di Instagramnya berkata, dia berasa seperti dilahirkan semula dan sangat gembira kerana proses untuk menukar status jantina di negara itu mudah dilakukan.

“Saya gembira sangat semua dah selesai. Saya tukar ‘gender’ saya. Saya rasa selesa menjadi wanita, saya hargai kerana negara ini faham keadaan saya dan saya rasa sangat bebas sekarang.

Berita berkaitan: Sajat gembira tinggal di Australia, luaskan sayap perniagaan

“Saya boleh jadi diri sendiri, saya bangga menjadi wanita. Terasa seperti dilahirkan semula, ini yang saya mahukan. Saya mahu orang terima saya,” katanya.

Ditanya oleh pengikutnya sama ada dia akan menukar namanya, Nur Sajat memaklumkan dia akan kekal menggunakan nama Nur Sajat.

Terdahulu, Nur Sajat memilih untuk memulakan kehidupan baru di Australia sejak Oktober tahun lalu kerana berasa tidak selamat tinggal di Malaysia.

Nur Sajat sebelum itu turut menjadi buruan pihak berkuasa sehingga melarikan diri ke Thailand sebelum ditahan oleh pihak Imigresen pada 8 September 2021 kerana memiliki pasport tidak sah.

Sumber: GEMPAK

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *