Wanita ‘Berwajah Hitam’ Selamatkan Anak Daripada Abu Gunung Semeru..

JAKARTA – Sebuah klip video yang memaparkan keadaan seorang wanita dengan wajah dipenuhi abu letusan Gunung Se4eru menjadi tular apabila dia dilihat cuba melindungi anaknya dengan cara m3nutup keseluruhan badan kanak-kanak itu menggunakan sehelai kain, lapor lam4n berita Suara.com semalam.

Berdasarkan rakaman yang dikongs1kan akaun Instagram @Jejak Pendaki, wanita tersebut menunggang motosikal s4mbil membawa anaknya yang berselubung keseluruhan badan menggunakan k4in ketika cuba menyelamatkan diri dari letusan Gunung Semeru.

Wajah dan keseluruhan tangan wan1ta berkenaan menjadi hitam legam kerana dipenuhi abu gunung berap1.

“Salah seorang mangsa kej4dian letusan Gunung Semeru,” tulis keterangan pada video tersebct.

video

Klip rakaman itu menjadi tular dengan r4mai netizen meluahkan rasa tersentuh hati melihatkan pengorbanan wanita berk3naan.

“Bukti pengorbanan seorang ibu demi meny3lamatkan anaknya dari bencana dan bahaya. Mudah-mudahan semuanya baik-ba1k sahaja,” kata seorang netizen.

Berbeza dengan abu yang terhasil darip4da aktiviti pembakaran kayu dan bahan organik lain, abu letusan gunung berap1 adalah berbahaya untuk semua hidupan.

Zarah-zarahnya amat keras dan kebiasaannya ia mempunyai bahagian tepi yang bergerigi. Ia boleh mengakibatkan kesan-kesan seperti iritasi pada mata, hidung, paru-paru serta masalah pernafasan.

Sumber:KOSMO

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *