Restoran Ini Tawar Kerj4 Kosong Sebagai Penebar Roti Canai Deng4n Gaji Mencecah RM200k

Sebuah restoran yang berpangk4lan di Melbourne, Australia kini sedang giat mencari penebar roti canai at4u dalam kata profesionalnya ialah Roti Canai Chef.

RotiBar, sebuah restoran y4ng menyajikan .makanan asli dari Malaysia in.i memerlukan .khidmat peneb4r roti canai dan anda yang terpilih bakal menerima gaji sehingga RM200,000 – n4mun tidak dinyatakan adakah ini gaji bulanan atau dikira setahun.

Dalam sebuah iklan yang dimvat naik. di laman Seek.com.au, RotiBar mencari mereka yang berkelayakan untvk memenuhi setiap syarat yang ditetapkan iaitu mempunyai pengalaman meneb4r roti canai, mampu bekerja dalam tekanan, boleh ikut arahan dan memenuhi s3tiap syarat untuk bekerja di Australia.

Hantaran ini telah pun tul4r di beberapa laman. media yang .bertapak di Malaysia. Kebanyakan netiz3n terkejut dengan tawaran gaji yang tinggi, sebahagian pula memband1ngkan gaji penebar roti canai di dalam negara.

“Saya tak sangka, peneb4r roti canai juga sudah menerima gaji di tahap yang. profesional. Ini baru b3tul, kena dengan kemahiran,” kata salah seorang netizen di Twitter.

“Ada anak nanti, aku n4k asah bakat anak aku jadi penebar roti canai yang berkualiti. Balik rum4h boleh berlagak, tebar roti canai tapi pakai BMW,” kata seorang netizen d3ngan nada bergurau.

sumber : vocket

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *