[Video] Nahas Melibatkan Segerombolan Lembu Di Tengah-Tengah Lebuh Raya Cetus Pertikaian Ramai

Walaupun sudah banyak kali kejadian kem4langan melibatkan penggvna lebuh raya dengan haiwan ternakan yang berkeliaran p4da lewat malam, mas1h ada lagi pemilik yang berdegil dengan membiarkan s4haja haiwan ternak4nnya merayap ke mana-mana sahaja.

Pada hari semalam satu rakaman video dashc4m telah mengund4ng pertikaian netizen apabila sebuah kenderaan telah mel4nggar segerombol4n lembu yang sedang berkeliaran di tengah-tengah lebuh r4ya.

Rakaman video dashcam itu menunjukkan sebvah kenderaan berj4lan di satu lebuh raya yang sunyi pada pukul 1.30 pagi, berd4sarkan masa yang tvnjukkan pada dashcam mangsa.

Tidak lama selepas itu, secara tiba-tiba t3rdapat segeromb0lan lembu sedaeng memenuhi kedua-dua lorong lebuh raya tel4h menyebabkan pemandu gagal membrek lebih awal, lalu menyebabkan kereta terb4bit merempuh beberapa ekor lembu di hadapannya.

Insiden itu telah membuatkan mencetvskan pertikaian para warganet, ramai yang bersepakat insiden terbabit diseb4bkan oleh sikap pemilik haiwan terbabit yang tidak mengendahkan keselam4tan orang lain.

Manakala ada juga yang berpend4pat, pemandu tersebut yang bersalah kerana memandu melebihi had kelajuan y4ng telah ditetapkan di kawasan lebuh raya tersebut. Jika tidak, sudah p4sti pemandu dapat membrek kecemasan lebih awal.

Pada tahun lalu seorang penternak lembu dikenakan kompaun sebanyak RM4,400 oleh Majlis Perbandaran Jempol (MPJL) selepas didapati membiarkan ternakannya berkeliaran.

Yang Dipertua (MPJL), Raja Norazli Raja Nordin berkata diharapkan agar tindakan itu akan dapat memberikan pengajaran kepada kesemua pemilik haiwan ternakan untuk menjaga haiwan masing-masing supaya tidak menyebabkan masalah keselamatan dan kacau ganggu kepada orang ramai, lapor Sinar Harian.

sumber : vocket

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *