“Speech Delay Kenapa? Main Gajet Padan muka!” Cikgu BebeI lbu Bapa Tak Reti Ajar Anak Buat Netizen Kurang Senang

Terdahulu, tular sebuah kisah dm1ana anak seorang individu di ‘reject’ oleh pihak tadika disebabkan kencing d4lam seluar.

Ramai yang memberikan pendapat mas1ng-masing termasuklah seorang guru yang memberikan pandangannya tersendiri m3ncuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat naik ol3hnya di akaun TikTok milik @cikguayu, kelihatan pada awalnya dia menggal4kkan guru tersebut untuk membuat pemerhatian terlebih dahulu sel4ma seminggu dan janganlah terus ‘reject’ anak murid.

“Geram dengan parent yang suka b4gi phone lepastu anak speech delay salah cikgu. kau rasa? kadang-kadang k1ta ni parents kene tengok juga apa yang kita salah, 4 tahun kau boleh urus an4k kau, kau boleh dah ajar anak kau urus diri sendiri.. kan? tengok juga kesal4han kita, ni nak salahkan cikgu , salahkan cikgu, salahkan cikgu.”

“Ehh cikgu ke mak bapak murid? c1kgu ke? korang kan? beranak pandai, tapi nak ajar anak urus diri pun tak ret1, asik bagi phone, phone, phone, phone, phone.

“Sampai ke sudah anak tak tahu 4pa, menulis pun tak reti disebabkan motor halusnya lemah asik tekan phone j3 takde dah main pasir sekarang takde dah conteng-conteng rumah, tak ada.” b3belnya panjang lebar.

“Korang fikir kalau semua cikgu n4k tengok 3 orang kencing dalam kelas, tiga orang pakai pempers dalam kelas, b1la masa nak mengajar?”

Meninjau di ruangan komen, rata-r4ta warga netizen kurang bersetuju dengan sikap guru ini yang disifatkan s4ngat berlagak dalam menegur para ibu bapa.

“Tegur boleh cikgu.. tapi tak p4yah lah kekwat sangat cara bercakap tu.. mudah-mudahan anak2 cikgu baik-baik aje..”

Dalam masa yang sama, para netizen juga menyifatkan cara penyampaiannya itu ada yang betul namun ianya tidak mencerminkan sikap seorang pendidik.

Antara komen warga maya:

“tak setuju dengan cara cikgu..”

“20 tahun saya mengajar tadka.. dan sekarang masih mengajar.. saya tak setuju dengan cikgu ni..”

“tingkah laku cikgu response pada isu ini tak mencerminkan budi pekerti cikgu seperti seorang guru”

Tonton Video:

Sumber Yoy Network

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, LIKE Dan SHARE YA Semoga Bermanfaaat Terima kasih!

PERHATIAN: Pihak Selangor Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *