[Video] Ustaz Bergurau Dgn Bell Nak Ajak Makan Waktu Siang Bulan Puasa Dimekah, Reaksi Bell Buat Ramai Berdekah

Sejak membawa watak Barkoba dalam f1lem Allahyarham Mamat Khalid, nama Bell Ngasri sering diperkatakan ketika t1ba bulan Ramadan. Bukan kerana bakat lakonan, namun dirinya yang diangg4p sebagai ikon `plastik hitam’.

Dalam sesi temu bual sebelum ini, d1a sempat menyatakan bahawa netlzen gemar memakai wajahnya jika berlaku sebar4ng isu orang tidak berpuasa. Doakan perjalanan kami balk-balk, dipermud4hkan dan mendapat Umrah yang mabrur.

Semalam, pelakon itu telah pun ber4ngkat ke tanah suci untuk menunaikan Umrah. Dia bersama isterinya turut m3nzahirkan rasa terharu kerana berpeluang ke Mekah pada 10 hari terakhir Ramad4n. Katanya secara berseloroh, kehadiran ke sana juga bagi menepis tanggapan w4rganet yang menyatakan dia tidak berpuasa.

Alahai ustaz ini lawak, Bell kena bah4n dekat Mekah. Bagaimanapun, terdapat pula sebuah kejadian menghiburkan berl4ku sesudah mereka tiba. Menerusi perkongsian @cucutokanjang di TlkTok, art1s berkenaan dilihat sedang dibawa mengelilingi kawasan sambil diterangkan ol3h seorang mutawif.

Secara berjenaka, ustaz tersebut sempat menunjukkan sebuah premis yang enak menjamu selera pada waktu siang. Seakan-akan terkenang watak Barkoba, Bell yang terkedu turut menyatakan dirinya puasa sambil menegur manja gurauan lelaki tersebut.

Cakap sikit macam to pun saya dah terhibur… dari kecil tak boleh dengar dia bercakap, mesti gelak punya.

Meninjau pada ruangan komen, rata-rata netizen turut terhibur melihat aksi spontan antara mereka berdua. Malah, ada juga tidak mampu menahan tawa melihat reaksi Bell seolah-olah terkenang ikon `tak puasa’ yang disandangnya.

ikon tk puasa.alhamdulillah…dh insaf pegi buat umrah…

bell ingat g mekah tak kene bahan…rupenye kene jugak

Sumber : pnews.space

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *