Alhamdulillah ’Dulu Berpanas Naik Motor’ – Wanita Bersyukur Dapat Merasa Beli Kancil Dengan Duit KWSP

Sejak awal permohonan pengelu4ran khas RM10,000 dari Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), banyak nasihat yg dikeluarkan oleh para pakar kewangan agar membelanjakan itu utk ke arah yg lebih berfaedah.

Namun, semuanya bergantung kep4da pilihan masing-masing utk menggunakannya sama ada sebagai modal perniag4an, membeli emas, membayar hutang & sebagainya.

Tidak semua yg memohon pengelu4ran khas KWSP sekadar suka-suka utk menambah pelaburan atau membeli bar4ngan mewah seperti yg dikhuatirkan oleh para ‘penasihat’ di media sos1al.

Bagi sebuah keluarga ini, peng3luaran itu digunakan utk membeli sebuah kereta bagi kemudahan mereka telah mengvndang sebak orang ramai.

Menerusi perkongsian penggvna TikTok, @hello_eyka menyatakan kegembiraan dapat membeli sebuah ker3ta Kancil berwarna merah dengan menggunakan wang KWSP yg diterima.

Dengan lulusnya pember1an wang itu, mereka sekeluarga dapat merasa memiliki kenderaan berbumbvng utk bergerak.

Merasa Beli Kancil Dvit KWSP

“Anak dua baru mer4sa ada kereta”

Menurut Atikah, dia bersyukur k3rana selama ini hanya bergantung dengan sebuah motosikal suaminya utk kemana-mana sambil membawa dua orang anaknya.

“Rezeki anak-anak dapat duit KWSP terus beli kereta.

“Saya anak dua baru merasa ada kereta, sebelum ini pergi mana-mana naik motor dengan panas-panas, bila anak nak suus terpaksa duduk tepi jalan buat susu dulu,” katanya.

rezeki anak2 dapat duit kwsp terus beli kereta?

Menerusi perkongsian lain, dapat dilihat anak sulungnya begitu teruja pertama kali menaiki kereta utk ke sekolah.

“Hari ini bermula lah hantar anak ke sekolah naik kereta, tengok muka anak sulung itu seronok sahaja,” tulisnya.

harini bermula lah hantar anak kesekolah naik kereta tgk muka anak sulung tu happy je.?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terharu membaca kisahnya & turut mengucapkan tahniah kepada keluarga wanita itu k3rana akhirnya dengan usaha mampu memiliki kereta sendiri.

“Alhamdulillah, saya tumpang gembira dengan kejayaan puan & keluarga, rezeki dapat memiliki kereta, KWSP pun duit titik peluh kerja keras selama ini, jadi, manfaatkan seperti ini baru nampak hasil berpanjangan.”

Dalam pada itu, ada juga yg berkongsi pengalaman pahit manis bersama kereta Kancil dalam menjalani kehidupan berkeluarga.

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *