“Takvt Pisang Berbuah Empat Kali”- Mak Wan Tdk Akan Membuka Hatinya Kpda Org Lain Setakat Ini

Pelakon veteran, Mak Wan mengakvi berada dalam fasa gembira buat masa ini, sungguhpun pelbagai cakap-cak4p nakal dalam kalangan netizen bertebaran apabila dia bercerai hanya sel3pas tiga bulan mendirikan rumah tangga.

“Saya sekarang happy, macam 8 tahun dahulu. I’m back to normal. Sekarang ni saya sedang menunggu tawar4n kerja.

“Rutin bekerja pun sama sep3rti sebelum-sebelum ini, tetapi lebih fokus pada seni, dunia & akhirat,” kat4nya kepada Gempak.

Mak Wan atau nama seben4rnya, Halimaton Saadiah Mohd Daud berkata, dia juga tdk mempunyai sebarang per4ncangan utk membuka hatinya kepada orang lain setakat ini.

“Tak kut… janji tdk, tapi Allah punya kuasa… Buat masa ini, taklah kut. Takut pisang berbuah empat k4li.

“Tapi saya bersyukur k3rana diberi kesihatan yg baik, diberikan tenaga utk bekerja sendiri. Darip4da saya mengharapkan orang, baik saya hidup atas kaki sendiri,” katanya lag1.

Dalam pada itu, Mak W4n turut memberi komen mengenai ulasan-ulasan yg dibuat oleh netizen mengenai dirinya di alam maya.

“Buat masa ni, dalam bulan puasa tak nak jawab ap4-ap4. Tak nak aibkan siapa-siapa. Nabi Muhammad yg baik pun orang fitnah, apatah kita manusia biasa. Saya diam, biar Allah yg tentukan segalanya. Saya reda, sebab bulan puasa kita nak cari pahala,” tuturnya.

Terdahulu, perkahwinan antara Mak Wan & bekas suami, Husain Dolah sampai ke penghujung apabila Husain melafazkan cerai terhadap dirinya di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Bagaimanapun Mak Wan tdk hadir ke mahkamah dengan alasan tertentu.

Untuk rekod, Lafaz cerai dilakukan Husain, 74, terhadap Mak Wan dibuat dalam kamar Hakim Syarie, Sabarudin BiUndin kira-kira pukul 9.40 pagi di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Pilah, Negeri Sembilan pada Khamis.

Husain yg tinggal di Kuala Pilah selaku plaintif hadir ke mahkamah kira-kira pukul 9 pagi memakai baju berwarna biru ditemani anak, menantu & peguamnya, Husna Hamdan.

Bagaimanapun, Mak Wan atau nama sebenarnya Halimatussa’diah Mohd Daud, 61, tdk hadir ke mahkamah dengan alasan tertentu.

Menurut Husna pihak mereka memfailkan permohonan perceraian tersebut pada 24 Mac lalu.

“Kes perceraian di antara Husain Dolah (plaintif) & Mak Wan (defendan) adalah sebutan pertama.

“Pihak kami telah memfailkannya kes penceraian ni pada 24 Mac & pihak kami dah buat serahan kepada Mak Wan sendiri pada 5 April.

“Namun Mak Wan tak dapat hadir pada hari ini & dia kena maklumkan kepada mahkamah dengan alasan yg munasabah,” katanya kepada mStar.

Sementara itu, Mak Wan yg dihubungi mStar pada awalnya mematikan panggilan dibuat, bagaimanapun seorang wanita dipercayai pembantunya kurang senang dengan pertanyaan berhubung isu itu.

Untuk rekod, Mak Wan Latah berkahwin dengan Husain pada 22 Januari lalu di Pejabat Agama Islam Ipoh, Perak.

Majlis resepsi mereka diadakan seminggu kemudian di Kuala Pilah Negeri Sembilan.

Ia merupakah perkahwinan ketiga buat Mak Wan selepas tujuh tahun hidup bersendirian.

Ikuti laporan penuh mStar yg turut hadir membuat liputan kes berkenaan.

Sumber: gempak & mstar

About admin

Check Also

Buat lawak lucah ketika ‘live’, netizen jijik tengok perangai ‘bapak2 orang’

Tindakan beberapa individu yang membuat live di aplikasi TikTok sambil bergurau sesama sendiri menggunakan lawak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *