Langgar Lampu Isyarat Merah Depan Sekolah, Perodua Ativa Kena ‘Sebat’ Dengan Kakak RELA

Setiap pengguna jalan raya sedia maklvm, kita perlu memperlahankan kenderaan dan sentiasa peka dengan keadaan sek3liling apabila melalui kawasan persekolahan bagi mengelakkan berlakvnya kemalangan dengan pelajar sekolah.

Baru-baru ini tular satu rakaman vid3o sebuah Perodua Ativa telah dibaling dengan kayu oleh seorang petugas RELA setelah pemandu terbabit memecut melanggar lampu isyarat merah.

Ketika Ativa itu melalui kawasan pers3kolahan tersebut, lampu isyarat sudah bertukar menjadi warna merah. Bagaim4napun, pemandu tersebut tetap menekan pedal minyak untuk mengekori sebuah l0ri di hadapannya.

Oleh kerana ‘bengang’ dengan sikap pem4ndu tersebut, petugas RELA yang menjaga trafik di hadapan sekolah itu s3cara ‘automatik’ membaling kayu yang dipegangnya di hadapan Ativa terbabit. B4gaimanapun pemandu itu tetap meneruskan perjalanan dan tidak memberh3ntikan kenderaan.

Tindakan petugas RELA itu telah mend4pat perhatian warganet, ramai yang menyokong dengan ‘amaran keras’ y4ng ditunjukkan oleh petugas itu kepada pemandu terbabit kerana tidak meng3ndahkan lampu isyarat di hadapan sekolah.

Pada masa yang ada juga netizen menyifatkan tindakan petugas RELA itu agak keterlaluan kerana ia boleh menyebabkan kerosakan kepada harta benda milik orang la1n.

Semoga perk0ngsian video ini dapat menjadi iktibar kepada orang ramai agar sentiasa mem4tuhi undang-undang jalan raya, lebih-lebih lagi apabila berada di hadapan kaw4san persekolahan.

Pada tahun lalu ada se3orang petugas RELA telah dilanggar oleh sebuah BMW kerana enggan berhent1 semasa berada di kawasan persekolahan. Baca lebih lanjut melalui pautan di bawah.

SUMBERFACEBOOK

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *