Murid Tahun Tiga Cedera Dicekiik & ‘Dihempas’ Ke Tanah Oleh Bapa Rakan Sekelas

Sej4k semalam tular di media sosial berk3naan satu laporan polis yang dibuat ol3h seorang bapa pelajar darjah tiga ap4bila mendakwa anaknya telah dipukul ol3h bapa kepada rakan satu sekolah.

An4k kena lempang mengadu ke b4pa
T1ndakan yang dilakukan suspek m3rupakan respon kepada aduan anaknya apabila m3ngadu dilempang oleh mangsa sel3pas berlaku pertikaman lidah sewaktu di s3kolah.

H4l tersebut diceritakan sendiri ol3h ibu saudara kepada mangsa dikenali E4ien Omaa apabila memuat naik kead4an anak buahnya serta laporan polis yang t3lah dibuat.

P3rkara ini disahkan oleh Ketua Pol1s Daerah Kuala Terengganu, Asisten K0misioner Abdul Rahim Md. Din, apab1la memaklumkan menerima laporan b3rhubung kejadian yang berlaku di s4lah sebuah sekolah rendah di Chendering.

Beliau memberitahu yang pada awalnya dua orang pelajar darjah 3 telah bermain bersama sebelum berlaku perselisihan faham.

Rakan sekelas mangsa kemudianya mengadu dia telah ditampar kepada bapa yang tiba untuk mengambilnya tidak lama kemudian.”
“Mendengar aduan anaknya, lelaki itu naik berang lalu mencekik sebelum menghempas mangsa ke tanah sehingga menyebabkan kepala kanak-kanak itu mengalami luka dipercayai akibat terkena batu,” katanya.

Susulan itu, bapa mangsa yang tidak berpuas hati dengan insiden tersebut kemudiannya telah membuat laporan polis di Balai Polis Chendering.

Kanak-kanak berusia 9 tahun itu telah dibawa ke Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini untuk menerima rawatan sebagai pesakit luar.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan iaitu mendatangkan kecederaan,” jelas Abdul Rahim lagi.

Terdahulu, posting yang dibuat oleh ibu saudara mangsa telah dikongsikan semula laman Twitter Malaysia Most Virall dan mendapat perhatian ramai.

Rata-rata mereka telah meninggalkan komen yang pelbagai dan kebanyakkan menyalahkan tindakan kasar suspek sehingga mencederakan anak kecil.

Sumber:OMM

About admin

Check Also

5 T̷ahun Tingg̷alk̷an Duni̷a ‘m̷ak ny̷ah’, Pemud̷a Ini Ten̷ang Bergel̷ar Tuk̷ang Bu̷at Ker̷and̷a

“Sudah Simpan Batu Nis4n, Ker4nda…”, Tinggalkan Dunia ‘M4k Nyah’, Tenang Jadi Tukang Buat Ker4nda Jun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *