[VIDEO] Netizen Loya Tengok 999 Dedah Warga Asing Buat ‘Simpul Popia’ Tak Bersih “Better buat sendiri”

Korang selalu tak tengok ranc4ngan 999? Bagi yang tak tahu, 999 merupakan siri televisyen realiti jen4yah di Malaysia yang disiarkan di TV3 sejak 3 Januari 2002 lagi. Sampai sek4rang masih ada lagi tau!

999 yang juga terkenal dengan sl0gannya iaitu ‘Ingat! Jenayah Membawa Padah’ selalu kupas dan bongkarkan isu j3nayah macam aktiviti pelacuran, pengambilan dadah, pemerdagangan manusia, penc3robohan warga asing dan banyak lagilah.

Baru-baru ini, viral di TikTok se0rang wanita @limeyraa_richempire ini yang memuatnaik satu video dirinya t3ngah tengok rancangan 999 tentang OPS pendatang asing.

Dalam video tersebut, wanita in1 sempat berpesan kepada orang ramai supaya jangan beli simpul popia yang t1dak sahih dan diragukan pembuatannya.

Ini kerana jelas dapat dilihat d4lam video bahawa proses pembuatan simpul popia yang dibuat warga asing s4ngat kotor dan menjijikkan. Kalau korang tengok sendiri, longgokan popia b4nyak diletakkan atas lantai tanpa beralaskan sebarang kain atau pel4pik pun.

Bukan itu sahaja, warga asing y4ng buat popia tersebut langsung tak pakai sarung tangan dan siap ada puntvng rokok lagi dibiarkan berdekatan dengan tempat pembuatan. Loya tekak n1!

Menjengah ke ruangan komen TikT0k, rata-rata netizen fobia nak beli simpul popia dan mereka hanya akan bel1 kuih pada orang yang dikenali sahaja bagi mengelakkan diri dari keracvnan makanan. Ada juga yang menambah lebih baik buat sendiri sahaja.

Kuih raya sekarang pun mah4l. Nampaknya kena belajar buat sendiri lah! Baru puas!

“Aduhaii…buat cust fobia n4k membeli…kesian peniaga lain kan” – Komen netizen

Sumber: TikTok

About admin

Check Also

“Korang Pernah Musnahkan Nama Aku..” – lama pendam, Mamat buka cerita sebenar pasal kumpulan sepah

Pelawak, Mamat Sepah ada berkongsi kisah mengenai perpecahan kumpulan lawak yang dianggotainya bersama Jep dan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *