“Tunjuk Gengster Pulak” Warganet Bengang Pemandu Selamba Guna Laluan Kecemasan Untuk Elak ‘Jammed’

Makin nak dekat raya ni, boleh dik4takan hampir semua jalan utama sesak dengan kenderaan yang mula bergerak ba4lik ke kampung halaman untuk menyambut Syawal tak lama lagi.

Disebabkan itu juga, pemandu terp4ksa tunggu berjam-jam lamanya di atas jalanraya untuk menempuh keses4kan lalu lintas demi untuk tiba ke destinasi. Bukan itu saja, jalan juga dil1hatkan sudah mula sibuk seawal jam 8 pagi.

Namun, lain pula cerita yang tvlar di media sosial baru-baru ini yang mana seorang pemandu telah menimbvlkan kekecohan di jalanraya ketika sedang sesak sehingga mengundang marah net1zen dipercayai berlaku di sekitar daerah Batu Pahat.

Dari rakaman dashcam yang dik0ngsikan itu, kelihatan seorang pemandu lelaki dengan selamba menggunakan lalvan kecemasan sebelum berlagak seperti gengster jalanan agar pemandu lain memb3rikan ruang untuknya.

“Itu la bawa kereta pakai otak, j4ngan pakai lutut. Mmg kau sorang je tengah hadap jem tu.”

Pihak polis minta pemandu untuk t4mpil

Video yang mula tular pada 26 Apr1l lalu itu telah mendapat perhatian orang ramai yang menyifatkan bahawa pemandu tersebut tak sepatutnya mementingkan diri sendiri kerana kesesakan jalanraya di musim perayaan tidak boleh dielakkan.

Pada 27 April, pihak Polis Daerah Batu Pahat telah mengeluarkan kenyataan dengan meminta pemandu tersebut dan orang ramai yang menyaksikan kejadian tersebut agar tampil untuk membantu siasatan lebih lanjut.

Ekoran itu, pihak polis juga meminta agar orang ramai sentiasa berhati-hati di jalanraya selain dari mengikuti undang-undang yang telah ditetapkan apatah lagi ketika musim perayaan.

Jalan jammed nak dekat raya ni perkara biasa… Tapi jangan pulak sampai makan diri sendiri semata-mata nak elak kesesakan tu okay?

Sumber: Lobakmerah

About admin

Check Also

Nyaris disaman, pemuda minta maaf tuduh Aeril Zafrel & Wawa Zainal terima duit PN

Pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal sekali lagi menjadi mangsa tuduhan apabila menerima imbuhan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *