[Video] Kelibat Wanita M1steri Dalam Video Ini Buat Netizen Tertanya-Tanya

Di Indonesia, sebuah rakaman video misi meny3lamat di sebuah sung4i heboh diperkatakan netizen di sana. Di sebalik us4ha pencarian yang dil4kukan di sungai di Bali itu, penampakan wanita mist3ri di dalam video ini m3ncetuskan tanda tanya. Dalam video ini, dapat dilih4t pasukan penyelamat sed4ng mencari mangsa lemas di dalam satu kejadian lem4s di sana.

Namun, kelibat wanita misteri yang tid4k memakai baju yang sama d3ngan pasukan penyelamat ini dikatakan buk4n manusia tetapi adalah h4ntu. Bagi menjawab persoalan tentang identiti s3benar wanita ini, ketua p4sukan mencari dan menyelamat di dalam misi ini y4ng dikenali sebagai Basarn4s Bali mendedahkan perkara seben4r.

Rupa-rupanya, wanita itu buk4nlah hantu seperti yang diperkat4kan ramai. Identiti sebenar wanita mist3ri itu adalah sukaralewan dari M3xico yang turut terlibat sama dalam pencar1an mangsa lemas ini. Mungkin ker4na dia tidak memakai seragam yang sama d3ngan yang lain membuatkan ramai m3nyangka yang bukan-bukan.

“Bukan makhluk halus, itu b3tul-betul manusia. Warganegara asing itu berasal dari Mexico dan ikut memb4ntu dalam pencarian.”

Menurut Ketua Operasi dan Maklvman untuk Basarnas Bali iaitu Anak Agung Alit Supartana yang mengetuai penc34rian bersama pasukan gabungan dari Polis Daerah Bali yang mengesahkan perkara tersebut. Tambahnya lagi, sukarelawan itu dikatakan tinggal di sebuah vila yang berhampiran dengan lokasi pencarian. Apabila mengetahui tentang misi pencarian yang dilakukan itu, dia sama-sama turut membantu.

Video

Malah, sukarelawan itu bersama guide nya berusaha membantu pasukan penyelamat namun dengan syarat pasukan penyelamat masih memantau atau sama-sama berada di tempat kejadian. Pasukan penyelamat juga turut sama memerhatikan sukarelawan itu memandangkan dia ikut sama mencari tanpa memakai safety jacket.

Sementara itu, anda boleh juga baca kisah-kisah lain yang menarik di bawah:

SUMBER : IDN BUZZ

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.