Ada Hikmah Di Sebalik Kejadlan “Kini Yasin Imam S0lat Di Penjara,Ajar Banduan Lain Mengaji”

Yasin imam solat di penjara, ajar b4nduan lain mengaji – Abang
Abang kepada Yasin Sulaiman iaitu Zain Sulaiman memaklumkan bahawa penyanyi itu dalam keadaan baik setelah dit3mpatkan di Penjara Sungai Buloh atas dua pertuduhan mengedar dan menanam 17 p0kok g4nja.

Menurut laporan Harian Metro, dia dan ahl1 keluarga lain bergilir-gilir bagi melawat penyanyi berusia 46 tahun itu di p3njara yang tidak lupa melakukan amal ibadah.

“Yasin dalam keadaan baik. Dia menjad1 imam solat lima waktu dan tarawih. Dia gembira kerana dapat jumpa keluarga. Sem4ngat dia positif. Dia tak boleh tekanan, itu yang kami risau sebab dia 4da bipolar.

“Harap dia terus ambil ubat. Apa pun, d1a stabil di sana. Dia juga beritahu, diberi layanan baik oleh banduan lain d4n kakitangan di sana,”

“Dia banyak lakukan aktiviti yang membu4tkan dirinya sentiasa positif. Selain menjadi imam, dia turut mengajar bandvan lain mengaji. Setiap kali keluarga datang melawat, dia be1 juga akan memb4ntu dua anak Yasin untuk melawat bapa mereka yang akan divruskan dalam masa t3rdekat.

Selain itu, Zain berkata dia sekeluarga t3lah mend4patkan khidmat pasukan guaman selain turut melancarkan Tabung B4ntuan Yasin Sulaiman agar dapat menampung kos guaman.

“Tujuan utama kami lancarkan tabung ini ad4lah untvk tampung kos guaman. Kos agak tinggi sebab membabitkan tuduhan yang ber4t.

“Alhamdulillah, sambutan sangat baik terutama dvlam kalangan keluarga dan kawan-kawan. Mungkin selepas ini akan lebih b4nyak. Terima kasih atas sokongan diberikan terhadap Yasin,” ujarnya lagi.

Terdahulu, penyanyi lagu Mimpi Laila itu ditahan polis selepas disyaki memiliki dan menanam pokok ganja di kediamannya yang terletak di Kota Damansara, Petaling Jaya.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir) Via OMM

About admin

Check Also

Tak Mampu Sihir Orang Islam Yang Jaga Solat – Bomoh Rusia

Tular sebuah video di media sosial, di mana seorang bomoh yang dipercayai berasal dari Rusia …

Leave a Reply

Your email address will not be published.