Kreatif Rekaan Mesin Basuh Manual Raih Perhatian, “Lain Macam Punya Bijak”

Kadang-kadang kita tak sangka rupa-rup4nya rakan atau ahli keluarga sendiri memiliki bakat inovasi tersendiri. Bil4 keadaan terpaksa, mulalah semua kreativiti dan idea menghasilkan sesu4tu itu hadir dengan sendirinya.

Sama seperti hasil inovatif rekaan mes1n basuh manual yang menjadi bualan hangat warganet sejak beberapa hari l4lu ini. Perkongsian semula menerusi laman Twitter baru-baru ini itu memap4rkan satu alat yang digunakan untuk mencuci pakaian yang dihasilkan send1ri.

Nampaknya antara barang yang digun4kan adalah bakul pakaian, paip dan kotak plastik. Cara gunakannya nampak mud4h tanpa memerlukan elektrik. Hanya pusingkan di bahagian pemegang untvk mengerakkan bakul yang dicantumkan bagi mencuci pakaian tersebut.

Berikut adalah rakaman inovatif rek4an mesin basuh yang telah mencuri perhatian ramai ini:

Padu juga rekaan kreatif ini! Mud4h dan jimat elektrik. Kalau setakat nak basuh baju paling kurang lima hel4i sesuailah gunakan mesin basuh sebegini. Apa-apa pun perkongsian rekaan kre4tif ini di Twitter telah meraih lebih 215 ribu tontonan dan 2 ribu retweets s3rta 3,700 likes.

Rata-rata warganet turut kagum dengan rekaan ini dan meninggalkan reaksi mereka mengenainya di ruangan komen seperti berikut:

“Patutla Bill Gates cari orang malas”

“Ni kalau takat basuh baju boleh la, tiba part spin nak keringkan mau longgar tulang tangan nak putar”

“Kenapa tak terfikir masa zaman duk asrama dulu”

Sementara itu, ikuti kisah menarik lain yang telah kami sediakan untuk hiburan hari anda seperti berikut:

About admin

Check Also

[Video] Gara² Ingin Bergurau Menjadi M4yat Di Dalam Kubur yg Baru Dikorek, Lelaki ini Akhirnya Betul² Tertimbus

Gurauan hampir menjadi kenyataan, apabila seorang lelaki yang bergurau seakan-akan menjadi m4yat kemudiannya telah tertimbus …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!