“Giant Wheel” Rosak Dan Jatuh, 10 Orang Tercedera

Sekurang-kurangnya 10 orang, termasuk kanak-kanak dan wanita, cedera apabila sebuah tunggangan berpusing tinggi rosak dan jatuh di tanah Dussehra di kawasan Fasa-8 Mohali, Punjab pada petang Ahad.

Selepas mengetahui kejadian itu, polis bergegas ke tempat kejadian. Mereka yang cedera dibawa ke hospital di Mohali untuk rawatan.

Pada petang Ahad sekitar jam 9 malam, kejadian tersebut telah mencederakan sekurang-kurangnya sepuluh orang, termasuk kanak-kanak dan wanita. Mangsa yang terlibat mengalami kecederaan di kepala dan leher serta terkejut.

Mereka yang cedera dikejarkan ke hospital awam Fasa-6 oleh PCR berhampiran. Bouncer dan kakitangan pengurusan melarikan diri dari tempat kejadian, dikejar oleh orang yang melihat.

Sekolah Tinggi DSP City-2 Mukesh Sharma, yang tinggal di Jaipur, memiliki joyride itu, menurut Bal. Pihak pengurusan telah dipanggil untuk merekodkan kenyataan selepas itu tindakan akan diambil.

Lima orang telah dimasukkan ke hospital swasta dalam Fasa 9.

Roda berputar, yang berdiri sekitar 80 kaki tinggi, condong sedikit sebelum jatuh dengan kuat.

Menurut 𝐌𝐨𝐡𝐚𝐥𝐢 𝐃.𝐂. 𝐀𝐦𝐢𝐭 𝐓𝐚𝐥𝐰𝐚𝐫, “Mereka yang cedera telah dibawa ke Hospital Awam. Kami sedang menyiasat keadaan dan akan mengambil tindakan sewajarnya secepat mungkin.”

Menurut saksi mata, lebih daripada 15 orang berada di atas tunggangan itu. Mereka mengadu bahawa tidak ada langkah keselamatan yang mencukupi.

Tiada ambulans di tempat kejadian untuk membawa mangsa ke hospital. Menurut doktor, lima pesakit, tiga lelaki dan dua wanita dewasa telah dimasukkan ke Hospital Awam Fasa-6.

Mangsa telah melaporkan kecederaan leher, perut dan belakang. Tiada laporan mengenai kecederaan terbuka. Pesakit sedang diperiksa oleh pakar radiologi dan pakar bedah ortopedik.

Pengunjung berasa marah, dan mereka membawanya kepada pengendali joyride dan pengurusan adil. Kerana hari itu adalah hujung minggu, tempat itu penuh dengan kanak-kanak, wanita dan orang muda.

Pameran tempatan menjadi lebih biasa di Tricity, dengan pengendali menukar pangkalan mereka dengan kerap.

Tonton video di sini:

Orang ramai berpusu-pusu di pameran itu kerana hari Ahad adalah hari cuti. Butiran lanjut menanti.

Sumber: Fox Story India dan India Today

About admin

Check Also

5 T̷ahun Tingg̷alk̷an Duni̷a ‘m̷ak ny̷ah’, Pemud̷a Ini Ten̷ang Bergel̷ar Tuk̷ang Bu̷at Ker̷and̷a

“Sudah Simpan Batu Nis4n, Ker4nda…”, Tinggalkan Dunia ‘M4k Nyah’, Tenang Jadi Tukang Buat Ker4nda Jun …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *